Pildid ja video: maailma kõige paksem laps kaalub 192 kilogrammi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kõige paksemaks lapseks peetakse Indoneesias Lääne-Java provintsis elavat kümneaastast poissi, kelle kehakaal on 192 kilogrammi.

Arstide sõnul on Arya Permana tervis halvenemas, mille tõttu ta peab hakkama kiiresti kaalu kaotama kui tahab elama jääda, edastab Caters News.

Poiss ei saa oma suure keha tõttu koolis käia ega suuda ka liikuda, ta saab vaid istuda ja lamada.

Hea isuga Arya sööb päevas viis einet, mis koosnevad riisist, kalast, loomalihast, juurviljasupist ja sojaroast. Sellisest toidukogusest saaks söönuks kaks täiskasvanut.

Lapse suuruse tõttu on vanematel talle keeruline riideid leida ja selle tõttu kannab ta ainult traditsioonilist sarongi.

Vanemad ei soovi oma poja surma ja otsivad abi arstidelt ja ravitsejatelt, kes võiksid aidata.

Ema Rokayah Somantri teatel kasvas poeg võrreldes teiste lastega kiiremini ja tal tekkis suur isu, millest ta ei ole seni vabanenud.

«Pean leidma viisi, kuidas teda sundida vähem sööma, sest see aitab kaalu langetada. Ta on pidevalt näljane ja sööb väga palju, lausa kahe täiskasvanu eest. Kuna ta kehakaal on väga suur, siis ta väsib ruttu ja tal on hingamisraskusi. Ta kas magab või sööb, ärkvelolekuajast suure osa on ta basseinis, kuna vees on kergem olla,» teatas ema.

Somantri sõnul ei suuda ta oma poega enam kannatamas näha ja loodab teha kõik, et teda aidata kaalu langetada.

«Kui ta vahel püsti tõuseb, saab ta teha vaid paar sammu, siis kukub ta taas põrandale. Tahan, et ta oleks normaalkaalus ja saaks teiste lastega koos olla,» teatas ema.

Arya on 35-aastase Rokayah Somantri ja ta 45-aastase mehe Ade Somantri teine poeg. Poeg sündis normaalse lapsena, kelle sünnikaal oli 3,2 kilogrammi, kuid kaheaastasena hakkas ta kehakaal järsult kerkima. Vanemad ei osanud siis arvata, et lapse sirgudes võib see probleemseks osutuda.

Arstid ei ole seni leidnud põhjust, miks Arya kehakaal suurenema hakkas ja miks ta liiga palju sööb.

«Kui poeg samamoodi edasi sööbi, siis ta me vaesume. Oleme ta söögi ostmiseks juba laenu võtnud, kuid nii enam edasi ei saa. Samas ei taha me teda ka näljutada. Me ei ole jõukad, et teda mõne suurlinna kallisse haiglasse ravile panna. Loodame imet, et ta ise hakkab vähem sööma ja kehakaal alaneb,» teatas isa.

Vanemate sõnul panid nad poja katse-eksituse meetodil pruuni riisi dieedile lootes, et see tervisetoit teeb imet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles