Kui palju vett joob inimene keskmiselt elu jooksul?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arstide teatel tarbib inimene päevas umbes 3,2 liitrit vett, kuid kogu elu vältel juuakse keskmiselt 1050 vannitäit vett. Lisaks veele ja erinevatele jookidele saab vett ka toitudest.

BBC andmetel saab inimorganism vaid kolmandiku vajaminevast veest veena, suurim osa ehk 48 protsenti saadakse teistest jookidest, kaasa arvatud kohv ja tee ning 19 protsenti veest pärineb toidust.

Kogu elu vältel tarbib inimene keskmiselt 84 000 liitrit vett, mis moodustab 1050 vannitäit vett. Selle koguse aluseks on inimene, kes elab 72-aastaseks.

Tervisespetsialistid soovitavad lastel ja täiskasvanutel juua ööpäevas vähemalt ühe liitri vett, eakad peaksid jooma rohkem, umbes 1,5 liitrit ning imetavad mead 1,6 – 1,7 liitrit vett.

Teisalt aga hoiatatakse liigse veetarbimise eest, kuna siis tekib organimis vee üleküllus, mis viib mitmete terviseprobleemideni, kaasa arvatud neeruhaigused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles