Muusikaedetabel: mida kuulasid eestlased jaaninädalal?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun Peterburis
Tanel Padar & The Sun Peterburis Foto: Viktor Burkivski

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt vallutasid jaaninädalal kuulatuimate lugude edetabeli erinevad Eesti artistid.

«Kõige suuremaks üllatajaks oli kahtlemata ansambel Vennaskond, kes tegi oma 1999. aasta albumiga pühade ajal edetabelis lausa hüppelise tõusu. Sellelt plaadilt pärinevad aegumatud hitid nagu «Pille-Riin», «Õhtud Moskva lähistel» ja «Insener Garini hüperboloid»,» sõnas Eestis Deezerit esindav Tele2 tootedirektor Katrin Aron ning lisas, et tavapäraselt Vennaskonda kuulatuimate artistide edetabelist ei leia.

Kõige populaarsemaks osutus aga Tanel Padar & The Sun ja Sõbrad akustilise albumisarja «Veidi valjem kui vaikus» kolmas plaat, kus teevad kaasa mitmed armastatud Eesti artistid, nagu näiteks Ivo Linna ja Eeva Talsi. «Tegu on kogumikuga, kuhu on koondatud suvehõngulises telesaates «Tanel Padar ja sõbrad» kõlanud lood,» märkis Aron.

Esikümnesse mahtusid kodumaistest artistidest lisaks ka Reket, Curly Strings ja Karl-Erik Taukar. Napilt jäid esikümnest välja Smilersi, Paul Oja ja Genka albumid, mille kuulatavus tõusis võrreldes tavapärase perioodiga samuti märkimisväärselt. «Hea meel on tõdeda, et eestlased ei kuula mitte üksnes kodumaiseid artiste, vaid ka eestikeelset muusikat,» rõõmustas Aron.

Eestlaste poolt enim kuulatud albumid jaaninädalal:

Tanel Padar & The Sun ja Sõbrad – «Veidi valjem kui vaikus III» (2015)

Ariana Grande – «Dangerous Woman» (2016)

Red Hot Chili Peppers – «The Getaway» (2016)

Reket – «Tuule tee» (2015)

Justin Bieber – «Purpose» (2015)

Vennaskond – «Priima» (1999)

Curly Strings – «Üle ilma» (2014)

Karl-Erik Taukar – «Vääramatu jõud» (2014)

Melanie Martinez – «Cry Baby» (2015)

Selena Gomez – «Revival» (2015)

Deezer on 40 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles