Edgar Allan Poe salapärane külaline on kadunud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fänn paneb lilli Edgar Allan Poe hauale
Fänn paneb lilli Edgar Allan Poe hauale Foto: SCANPIX

Täna möödub 202 aastat USA õuduskirjaniku Edgar Allan Poe sünnist.

Juba pikka aega on traditsioon, et kirjaniku fännid käivad ta sünniaastapäeval Baltimore`i Westminstri kalmistul tema haual, kirjutab  ABC News.

Ka ööl vastu tänast olid kirjaniku fännklubi liikmed kohal, et näha tundmatut isikut, kes Poe hauale roosid ja konjakipudeli jätab.

Tundmatu isik on käinud kirjaniku haual umbes 60 aastat. Igal aastal ilmusid Poe hauale lilled ja pooltühi alkoholipudel.

Varasematel aastatel on tulnud teateid, et fännklubi liikmed on näinud musta riietatud isikut, kes lahkudes neile kübarat kergitab.

Kuid juba möödunud aastal ei ilmunud salapärane tegelane kohale. Sama juhtus ka sel aastal.

Täna varahommikul kohaliku aja järgi kella 5. 00 paiku kuulutas Poe muuseumi kuraator Jeff Jerome öise valve lõppenuks. Jerome avas hauapaiga värava ja kümmekond fänni said Poe hauale lilli jätta.

Mitme uudisteagentuuri andmetel püüdsid neli isikut end Poe salapärase haualkäijana esitleda. Kuraatori sõnul olid need petised.

Kinnitamata andmetel on Poe hauda külastanu surnud. Mitte keegi ei tea aga ta nime, selle tõttu puuduvad tema surma kohta tõendid.

Poe fännid peavad nüüd ootama aasta, enne kui nad uuesti saavad end peita ja loota, et salapärane võõras ilmub.

Poe (19. jaanuar 1809 – 7. oktoober 1849) kirjutas õudus- ja põnevusjutte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles