Parim novell ootab leidmist

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsus ja Valga keskraamatukogu annavad 28. aprillil eesti autorile järjekordse August Gailiti nimelise novelliauhinna kõige gailitlikuma novelli eest.
Valga linnavalitsus ja Valga keskraamatukogu annavad 28. aprillil eesti autorile järjekordse August Gailiti nimelise novelliauhinna kõige gailitlikuma novelli eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valga linnavalitsus ja Valga keskraamatukogu annavad 28. aprillil välja järjekordse August Gailiti nimelise novelliauhinna.

Auhind määratakse eesti autorile kõige gailitlikuma novelli eest, kus on fantaasiarikkust ning seiklushimulisi ja romantilisi tegelasi, maalilist kujutamislaadi või lüüriline alatoon.

Sel aastal auhinnatakse 2009. või 2010. aastal esmatrükis ilmunud novelli. Esitatud kandidaatide seast teeb valiku viieliikmeline žürii, mille esimees on kirjandusteadlane Janika Kronberg.

Ettepanekuid novelliauhinna kandidaatide kohta oodatakse 15. aprillini aadressidel info@valgark.ee või Valga keskraamatukogu, Aia tänav 12, 68203 Valga.

Kõikide arvamust avaldanute vahel loositakse välja kolm raamatut.

Esimene August Gailti nimeline novelliauhind anti välja 2009. aastal. Selle pälvis Valdur Mikita novelli «Jäneskapsa teoreem» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles