Anna-Maria Galojan läheb kohtusse 8. märtsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Kaader TV3 saatest Õhtusöök viiele

Harju maakohus määras tänasel eelistungil üle 930 000 krooni ehk ligi 60 000 euro omastamises süüdistatava MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuhi Anna-Maria Galojani kriminaalasja arutamise märtsi ja aprilli.



Kohtunik Margot Mikler määras Galojani (28) süüasja arutamise esimese istungi 8. märtsile ning veel mitmed istungid märtsi ja aprilli, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Galojani kaitseb vandeadvokaat Sven Sillar ning süüdistajana esineb Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristel Siitam-Nyiri.

Prokuratuur süüdistab Galojani suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises 2007. aasta juunist kuni sama aasta septembrini, mil ta kuulus ühingu juhatusse.

Süüdistuse järgi kasutas toonane reformierakondlane Galojan ära ligipääsu MTÜ rahale  ja kasutas omaks tarbeks üle 930 000 krooni ehk 59 438 eurot.

Pärast skandaali puhkemist 2007. aasta sügisel hüvitas Galojan ühingule 125 000 krooni ehk 7989 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles