Kodutütred tähistavad aastapäeva koos patroon Helle Meriga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kodutütar Tjorven Jürgenson esiplaanil.
Järvamaa kodutütar Tjorven Jürgenson esiplaanil. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval tähistab Kodutütarde organisatsioon Türi kultuurimajas 79. aastapäeva. Aktusele ja sellele järgnevale koosviibimisele on Kodutütarde peavanem Angelika Naris kutsunud üle Eesti tublid noortejuhid, sõbrad ja toetajad, kes on väärtustanud ja abistanud kodutütarde tegevust.


Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Mare Hendrikson täpsustas, et pidupäeva aktusele tuleb ka Kodutütarde patroon proua Helle Meri, Järva maavanem Tiina Oraste ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Triin Pobbol. «Aktust aitavad korraldada Türi kodutütred Helena Meister ja Laura Vooremäe,» lisas ta.
Aastapäeva puhul tunnustab peavanem Angelika Naris tublimaid noortejuhte tänukirja või Kodutütarde teeneteristiga.
Hendrikson märkis, et kohusetundliku tegevuse eest pälvib teeneteristi ka Väätsa rühma vanem Evelin Puntso, kelle eestvedamisel on Väätsa kodutütarde rühm liikmete arvult üks suuremaid ja aktiivsemaid maakonnas. «Retla rühma vanem Sirje Kipsi, Väätsa rühma vanema abi Helle Suurkivi ja toetajaliige Merike Einma saavad tänukirja,» sõnas ta.

Aktuse meeleolu loomisele aitavad kaasa muusikalised vahepalad. Laulu ja pillimänguga esinevad Väätsa, Koeru, Paide ja Retla rühma kodutütred ning noorkotkad.
Tantsulusti pakuvad Paide ühisgümnaasiumi rahvatantsijad, kurikakavaga esinevad rühma Angels võimlejad, Kodutütarde juhtide lustlikkust näitavad Koeru rühma vanem Kirsika Ilmjärv ja Paide rühma vanem Tjorven Jürgenson.
Mare Hendrikson kinnitas, et Kodutütarde aastapäev tuleb tore ja südamlik, nagu nende ettevõtmised ikka on. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles