Käsitööõllede valmistajad teevad oma festivali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti
Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti Foto: Erakogu

Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, 15-17 juulil, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti, et anda käsitööõllede tootjaile võimalus oma toodangut laiemalt tutvustada ning tuua õllemeistrite töö rahvani lähemalt. Lisaks tuntumate pruuljate õlledele on laadal esindatud ka käsitöö ja talukaubad, olemas lastenurk ja muu meelelahutus.

Koch juhatuse liikme ja kogenud õllemeistri Enn Kärblase sõnul on käsitööõllede valik Eestis väga lai ning häid tootjaid palju, seetõttu otsustas Koch samaaegselt oma traditsiooniks saanud käsitööfestivaliga korraldada ka käsitööõllede festivali. “Käsitööõllede lett võtab oma valikuga silme eest kirjuks ning kõike niikunii poest osta ja maitsta ei jõua, kuid õllefestil on ideaalne võimalus erinevate tootjate tooteid proovida ja uusi kogemusi saada,” räägib Enn Kärblane. Ta lisab, et kuna Kochi eesmärk on eelkõige anda väikepruulijatele võimalus oma häid tooteid tutvustada ning laiema hulga rahvani viia, siis tootjailt kohatasu ei küsita. “Kokkuvõttes saame tutvustada käsitööõllede mitmekesisust ja eripalgelisust tervikuna ning samas anda tootjaile võimalus oma toodete tutvustamiseks läbi vahetu maitsekogemuse, suhtluse ja oma kaubamärgi teadvustamise”, ütleb Kochi õllemeister.

Foto: Mihkel Maripuu

Enn Kärblase sõnul korraldab Koch Käsitöö- ja Õllefesti sellises käsitööõlledele orienteeritud formaadis esmakordselt, kuid ettevõte soovib muuta selle traditsiooniks ning suurendada tulevikus käsitööõllede osakaalu veelgi. “Kindlasti on see külastajatele põnev alternatiiv merepäevadel esindatud suurtootjate õlledele,” hindab Kärblane. Juba praegu on tootjate huvi laadal osalemiseks suur ning hetkeseisuga on osalemas  näiteks Tanker Pruulikoda, Muddis Õllevabrik (Moe), NanoPruul Pruulikoda, Õllenaut, Lehe Pruulikoda, Raba Mustlaspruul, Kolk, Käbliku, Raasiku, Genika, Koch Pruulikoda, Must Lips, Holly Roller Pruulikoda jpt.

Kochi Käsitöö- ja Õllefest toimub samaaegselt Merepäevadega 15-17 juulil 2016 järgnevatel aegadel: 15. Juuli 16-20.oo, 16. juuli 12-18.00 ja 17. Juuli 12-15.00. Lisaks käsitööõlledele on laadal rikkalik valik käsitööd ja talukaupu ning avatud ka lastetelk, kus saab sõita elektri-mootorrattaga, vintage autoga, joonistada, lugeda, meisterdada jms. Üritus on planeeritud kogu perele.

Kolme päeva jooksul viiakse läbi küsitlused, et selgitada publiku lemmikud erinevates kategooriates. Parimad käsitööõlled selguvad pühapäeval, 17. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles