Galerii: Brasiilias avati maailma esimene jalgpallimuuseum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallimuuseumi väljapanek
Jalgpallimuuseumi väljapanek Foto: AFP / Scanpix

Brasiilias Sao Paulos avati selle nädala esmapäeval maailma esimene jalgpallimuuseum.

Museo do Futebol asub kohaliku Pacaembu jalgpallistaadioni lähistel ja selle avas endine kuulus jalgpallistaar Pelé, edastab AFP.

«Maailmas on palju kuulsaid muuseume, näiteks Louvre, Madame Tussaud` vahakujude muuseumid, kuid siiani ei olnud jalgpallimuuseumi. Arvan, et meie uue muuseumi külastajad võivad üllatuse osaliseks saada, et ka jalgpalli saab eksponeerida muuseumis,» lausus Pelé.

Muuseumi põhiväljapanek kajastab jalgpalli maailmameistrivõistlusi, üks väljapanekutest koosneb foto- ja teine filmimaterjalist. Eraldi väljapanek on ka Brasiilia kuulsamatest jalgpallistaaridest.

Muuseumi rajamine läks maksma 17 miljonit dollarit (183 miljonit krooni) ja loodetakse, et aastas külastab seda 600 000 inimest.

Jalgpallimuuseum rajati Charles Milleri nime kandva väljaku äärde. Miller oli see, kes jalgpalli 19. sajandil Brasiiliasse tõi.

Brasiilia on 2014. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldajariik. Finaalmängud toimuvad Rio de Janeiro  Maracanã staadionil, avamatš aga São Paulos Morumbi staadionil.

Jalgpalli MMi mängud toimuvad 19 linnas: São Paulos, Rio de Janeiros, Belo Horizontes, Porto Alegres, Brasílias, Belémis Campo Grandes, Cuiabás, Curitibas, Florianópolis, Fortalezas, Goiânias, Maceiós, Manauss, Natalis, Recife/Olindas, Rio Brancos ja Salvadoris.

Pelé, kodanikunimega  Edison Arantes do Nascimento sündis 23. oktoobril 1940 Três Coraçõesis, Minas Gerais osariigis. Oli Brasiilia jalgpallikoondise ründaja. Ta on kolmekordne maailmameister  - 1958, 1962, 1970. Pelé on valitud 20. sajandi parimaks jalgpalluriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles