Müsteerium lahendatud? Teadlase arvates on enamik UFOsid keravälgud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Henrik Klinge Pederseni nägemus keravälgust
Kunstnik Henrik Klinge Pederseni nägemus keravälgust Foto: SCANPIX

Hiina teadlase arvates on suur osa inimestes õõva tekitavatest tundmatutest lendavatest objektidest tegelikult keravälgud.

Kummituslikud helendavad objektid, mis võivad hõljuda kõrgel taevas või kellegi elutoas, sarnanevad väga loodusnähtusele, mida kirjeldatakse keravälguna, kirjutab Mirror.

Hiina teadlase H.C. Wu sõnul selgitab tema teooria edukalt omadusi, mida sageli peetakse maavälisteks - näiteks võimet läbi seina liikuda.

Teadlane seletab, et keravälgud pole tulnukate looming, vaid need ilmuvad välja siis, kui välgulöögid tekitavad «plasmamulli».

Wu kirjutab, et kui piksenool maapinnale jõuab, kiirendab ta elektronid peaaegu valguskiiruseni, mistõttu vallandavad need intensiivset mikrolaineradiatsiooni. Radiatsioon laeb hapnikku, mis moodustab «ümara plasmamulli», kuhu radiatsioon lõksu jääb.

Keravälgust on vähemalt 5000 kirjapandud teadet üle maailma. Pealtnägijate kirjelduse kohaselt ilmuvad kummalised helendavad kerad äkitselt, sageli äikesetormide ajal. Mõnikord pilluvad kerad sädemeid ja liiguvad korrapäratult. Sageli on öeldud, et neist eritub veidrat ja ebameeldivat lõhna. Kerad võivad olla hernesuurused või mitmemeetrise läbimõõduga. Nad võivad kaduda vaikselt, kuid ka plahvatada ja tekitada kahjustusi.

Keravälkude kohta on olemas teisigi teooriaid, kuid autori sõnul kirjeldab tema uurimus edukalt keravälgu mitmeid omadusi. Lisaks heidab see valgust veidratele hõljuvatele tulukestele, mida sageli UFOdeks peetakse.

Mõnedes juhtumites on kirjeldatud ka seda, kuidas valguskerad läbi puidu, klaasi ja metalli liiguvad. Wu ütleb, et tema uus teooria võib selgitada ka keravälgu võimet liikuda läbi metalli ja et keravälk võib «tekkida isegi lennuki sees».

Wu tunnistab, et teooriat tuleb tõestada eksperimentidega. Ta hoiatab ka, et keravälk annab tunnistust ülitugevate mikrolainete olemasolu kohta ja et maa ning lennukite lähedal on rohkesti ohtlikke elektrone.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles