Südantlõhestav foto: ema pidas tualetipotil seisvat pisitüdrukut alguses naljakaks, kuid tõde tõi pisarad (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stacey Wehrman Feeley

Ühe Ameerika ema Facebooki postitus näitab ilmekalt, et massitulistamised mõjutavaid isegi väga väikeseid lapsi.

Stacey Wehrman Feeley postitas eelmisel kolmapäeval Facebooki foto oma kolmeaastasest tütrest, kes seisis nende kodus tualetipoti peal. Ta selgitas, miks see teda niivõrd vapustas.

«Tegin pildi, sest alguses pidasin seda naljakaks. Ma tahtsin selle abikaasale saata ja näidata, millega meie väike plikatirts tegeleb,» seletas Feeley. «Kuid hetkel, mil ta ütles, mida ta teeb, puhkesin nutma. Ta tegi järele lasteaias toimunud kriisiharjutust - seda, mida tuleb teha siis, kui sa oled tualetis lõksus. Sel hetkel kadus kogu lapselik süütus, mida ma arvasin enda kolmeaastasel olevat.»

Feeley soovitas pilti hoolikalt vaadata poliitikutel, kes seisavad USAs relva omamise reeglite karmistamise vastu.

«See on teie laps, lapselapsed ja tulevased põlvkonnad. Nad elavad oma elu maailmas, mis põhineb teie otsustel. Nad on vaevalt kolmeaastased ja nad peidavad end tualetis poti peal seistes. Ma ei teagi, mis on nende jaoks raskem - üritada mitte häält teha või end tasakaalus hoida, et ukse alt nende jalgu näha poleks,» sõnas naine.

«Mitte keegi ei arva, et relvakontroll tähendaks sajaprotsendilist kuriteokontrolli. Kuid võibolla aitab see ühe- või kahe- või viiekümneprotsendiliselt? Me ei saa seda iial teada, kui me ei proovi. Miks meil pole relvaostjatele üldist taustakontrolli? Miks meil pole üldist andmebaasi? Miks lubatakse suuri padrunisalvi osta inimestel, kes ei kuulu sõjaväkke? Kas neid on tõesti vaja enda kaitsmiseks või jahipidamiseks?» küsis ta.

Feeley rõhutas, et ta ei tea vastuseid kõikidele probleemidele, kuid selleks, et lapsed vetsupotil seisma ei peaks, tuleb midagi päriselt ette võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles