Müügimehest lauljaks! Armin van Buureni, Paul van Dyki ja Tiesto hittidele hääle andnud laulja tuleb Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaalt pärit vokalist Christian Burns
Inglismaalt pärit vokalist Christian Burns Foto: Promopilt

Tallinna lauluväljakul toimuval elektoonilise muusika festivalil Electronic Family astub ainsa lauljana erikülalisena üles Inglismaalt pärit Christian Burns. 42aastase vokalisti hääl kõlab paljude nimekate DJ-de lugudes, teiste hulga ka Eestit väisanud Armin van Buureni ja Paul van Dyki hittides ning augustis Pärnut külastava Tiesto loomingus.

Tallinnas astub Burns üles erilise kavaga ning lubab esitada ka mõne päris uue pala. «Electronic Family peakorraldaja Alda Events uuris minu agentuurilt, kas mul oleks võimalik Tallinnasse tulla ning nii see kõik juhtus. Ootusärevus on suur, tegemist saab olema väga erilise sündmusega,» ütles Burns, kes on muusikapisiku saanud oma isalt Tonylt. Viimanes tegutses Liverpoolist pärit bändis The Signs.

Finantsharidusega Christian Burns on enne muusikuteed elatise teenimiseks müünud nii kinnisvara, autosid kui palju muud. «Ma olen igal hommikul ärgates väga õnnelik, et saan tegeleda sellega, mis mul silmad särama paneb. Töötan palju ja usun, et südamega tehtud asjad saavutavad lõpuks ka edu. Peamine on iseendale kindlaks jääda,» peab laulja sisemist rahulolu saavutustest olulisemaks.

Varasemalt on muusik tegutsenud 2003. aastal laiali läinud bändi BBMak ridades koos Mark Barry ja Stephen McNallyga. Muusikaline kooslus müüs üle maailma ligi kolm miljonit albumit ning jõudis hitiga «Back Here» Inglismaa edetabelites viie parima hulka ning Ameerikas lausa esikohale. Telekanalite MTV ja TRL eetrites kõlas pala lugematu hulk kordi.  

Klassikaline muusikaharidus Burnsil puudub. «Noodilehte ma lugeda ei oska, kitarrimängu õppisin isalt. Teda on minu kõige suurem muusikaline eeskuju ja mõjutaja. Mäletan, kui ta mind 1987. aastal Paul McCartney kontserdile viis. Alates sellest päevast sai minust suur ansambli The Beatles fänn.»

Austajaid jätkub ka tema enda loomingule. «Suurimad kontserdid on olnud näiteks Ultra festivalil, kus oli umbes 100 000 inimest ning ühel festivalil Venemaal, mida külastas päeva jooksul üle veerand miljoni melomaani,» ütles Burns ja lisas, et tal on õnnestunud tuuritada ansambliga NSYNC ning tänu neile ka erinevaid massiivseid staadionikontserte kogeda.

Tihe graafik ja rohkelt töötunde aitab tasakaalustada sport ja hea uni. «Mul on koer, kellega saan palju õues jalutada. Veel käin tihti jõusaalis või sõidan rattaga. Värskes õhus viibimine aitab mõtteid koguda, puhata on oluline,» hindab laulja tervislikke eluviise kõrgelt.

Eestlaste ette astub Christian Burns juba 16. juulil Electronic Family festivalil Tallinna lauluväljakul.  Tegemist on vabaõhuüritusega, mille korraldajad püüavad elektroonilise muusika sõpradele pakkuda lisaks show’le ka mõnusat õhkkonda. Lauluväljakut ümbritseb rohealal jagub selleks rohkelt erinevaid võimalusi nii eraldi istumisnurkade tekitamiseks kui värske ja kvaliteetse toidu pakkumiseks.

Electronic Family festivali on Hollandis peetud alates 2011. aastast. Ürituse peakorraldaja ALDA Events viib igal aastal läbi kuni 40 riigis kokku üle 160 show, millest saab osa rohkem kui 1,5 miljonit inimest.

Festivali piletid on müügil Piletilevis ning sündmuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles