Volkonski suudleb Ammendes viimast korda

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski ja Laura Peterson etenduses "Peeter Volkonski viimane suudlus".
Peeter Volkonski ja Laura Peterson etenduses "Peeter Volkonski viimane suudlus". Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Sel laupäeval, 22. jaanuaril mängib Tartu Uus teater Pärnu Ammende villas etendust “Peeter Volkonski viimane suudlus”.

Kaks näitlejat. Üks juba vanem, mees, teine noor naine. Neil on kahepeale üks lugu. See lugu on nii selge, nad teavad, mis lugu see on, kuidas ja miks seda jutustada; milline peaks olema nende etenduse lava, muusika, valgus, kostüümid, publik.

Aga mida teha siis, kui ei ole tekkinud, ja näib, et ei tekigi võimalust seda lugu jutustada? Aeg muudkui läheb ja läheb. Kas tõesti pole elul pakkuda seda, mida me väärime?! Mida teeksite teie, kui oleksite andekas inimene, võiks isegi öelda äravalitu? Kas istuksite lihtsalt kodus, käed rüpes, ja vaataksite, kuidas kõik möödub ja lähebki mööda. Ometi te teate, et väärite palju enamat ning ka seda, et teie lugu ootab teid. Aitab istumisest ja ootamisest! On aeg endale ise võtta see, mis sulle kuulub!

Marge Tilk Ammendest märkis, et tegu on väga omapärase etendusega. Osades näeb legendaarset Peeter Volkonskit ja noorema põlve näitlejannat Laura Petersoni. Etenduse autor ja lavastaja on Urmas Vadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles