Jumala kättemaksuhirmu tõttu ei pea panka lukustama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumala kättemaksuhirmu tõttu ei pea panka lukustama
Jumala kättemaksuhirmu tõttu ei pea panka lukustama Foto: SCANPIX

Indias Maharashtra osariigis Shani Shingnapuris asuvat panka ei lukustata mitte kunagi.

Selles linnas ei rikuta seadusi ega korda ja selle tõttu ei ole vaja ka panka lukku panna, kirjutab AFP.

Linnelanikud muudab väga seaduskuulekaks sinna ehitatud Shani jumala tempel. Elanikud kardavad, et kui nad midagi kuritegelikku teevad, maksab jumal kohe kätte.

Kuna jumalakuju hoiab inimesi ebaausate asjade sooritamise eest, otsustas UCO pank Shani Shingnapuris avada osakonna, mida ei lukustata.

«Võtsime arvesse inimeste jumalakartust ja religioosseid uskumusi. Pärast seda, kui sinna rajati väga austatud jumala tempel, ei ole seal korda saadetud mitte ühtegi kuritegu. Ka ei ole sealsetel eramajadel uksi või lukke. Võtsime riski ja avasime seal pangakontori,» lausus panga esindaja.

Maharashtra osariigi poliitiku Shandar Gadakhi sõnul tahtis veel mitu panka oma esindust avada, kuid vaid UCO pank julges seda teha.

«Jumal Shanit peetakse nii suure au sees ja võimsaks, et selle linna lähiajaloos ei ole ühtegi kuritegu korda saadetud. Inimesed kardavad, et kui keegi teeb midagi kuritegelikku, siis karistab jumal kurjategijat, tema pereliikmeid ja sugulasi kohe,» selgitas Gadakh.

Kohalikele politseinikele ei ole lukustamata pank siiski meelepärane. Indias on viimasel ajal pangaröövid sagenenud ning riik nõuab selle tõttu pankadelt turvameetmete karmistamist.

Shani Shingnapuri politsei plaanib UCO panga lukustamata kontorist keskvõimule teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles