Suur blogisõda! Pimeda blogija kriitika riivas Grete Kleini ja Mallukas läks täiesti leili! (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Klein vs Mallukas
Grete Klein vs Mallukas Foto: Madis Sinivee

Eesti blogimaastikul läksid asjad tuliseks ning omavahel sattusid sõnavahetusse kolm tuntumat ajaveebi pidajat - blogi «Kai pimeduses kobamas» autor Kai Kuusk, Padjaklubi Laurat kehastav Grete Klein ja hiljuti Eesti parima blogija tiitli pälvinud Mallukas ehk Mariann Treimann.

Kai kirjutas Blogiauhindade galast rääkides, et kõige suurem tõrvatilk kogu üritusest oli see, et seal sai auhinna Grete Kleini kehastatud fiktiivne tegelane Padjaklubi Laura.

«Siin ongi vist lugejad ja blogijad kahte leeri jagunenud. On need, kes arvavad, et see on täiesti okei ja enesestmõistetav, et Laura alias Grete Klein osales antud blogimisvõistlusel. Ja siis on see teine leer, kes leiavad, et see oli ebaõiglane. Mina kuulun just sinna viimaste sekka ja oh ei, mitte kadedusest, vaid Padjaklubi Laura on väljamõeldud tegelane, kelle videoblogi taga on terve meeskond, produtsendid ja võimas meediakajastus. Kõik teised blogijad on päris inimesed, päris tegemiste, murede, rõõmude, juhtumiste ja mõtetega - reaalsed inimesed ja reaalne elu, mitte mingisugune feik. Padjaklubi Laurale oleks võinud välja mõelda eraldi erikategooria või preemia,» arvas Kai.

Kai oli ka veendunud, et pea igaüks oskaks «kaamera ees bimbolimbo juttu ajada ja naeru sädistada» ning tema arvates oleks blogi pidanud saama hoopis Aasta PR preemia ja «mitte Laura, vaid meeskond, kes kogu töö ära teeb».

Grete Klein selgitas seejärel Facebookis, et sellised asjad kuuluvad meelelahutuse juurde ja ta kostitas Kaid üsna krõbedate sõnadega.

«Armas Kai, seda nimetatakse meelelahutuseks. Usu mind, meil kõigil on võrdsed võimalused end teostada ja reklaamida. Ma armastan väga seda, mida teen ning panen alati igasse oma töösse hinge ja südame sisse! Seetõttu on ka iga tunnustus mulle topeltrõõm! Mul on kahju, et Sinus on nii palju kadedust ja kibestumist ning ma siiralt loodan, et Sa leiad selle kõige kõrvalt aega märgata neid palju olulisemaid ja ilusamaid asju elus, kui seda on üks auhinnavõit. Positiivne on muidugi see, et minu postitusega saad Sa ka endale ohtralt reklaami, seega loodan Sind järgmisel aastal kindlasti blogiauhindade jagamisel kohata! Imelist suve Sulle!» teatas Klein.

Foto: FB

Grete postitust juhtus lugema Mallukas, kes pole teatavasti suu peale kukkunud. 

«Armas Grete, päris imelik on kutsuda inimest kadedaks, sest tal on oma arvamus, mida ta ei peljanud avaldada. Kadedusest pole juttugi, sest ta ei tee ju isegi videoblogisid. Samuti oli Kai ka sel aasta kohal EBAl. Nii inetu jutt sinu suust, et tsiteeriks kohe sind ennast ja näitaks sulle seda sama keskmist sõrme, mida sa EBAl uhkelt vehkisid. Kui Kai on kade, siis on vist enamik blogijaid «kadedad», sest keegi ei arvanud, et mingisugune suvaline sarja üles promotud huulepulgablogi oleks üldse mingit auhinda väärt. Ja sinu «Armas Kai» ja «Kaunist suve» on nagu kõige vastikum ja ülbem koolikiusaja, kes on suutnud kellelegi korralikult «ära panna» ja siis naeratades lõppu lisab, et «ole siis tibu» või miskit. Väga nõme,» lajatas Mallukas.

Grete ei jäänud vastust võlgu: «Aga armas Mariann, ka mul oli ju kõigest oma arvamus, mida just siin avaldasin. Kui inimene võtab endale õiguse kedagi tema fännide vanuse või eneseväljenduse osas solvata, nagu Kai minu blogi puhul tegi, siis ma ei leia, et ma oleksin pidanud sellise suvalise lahmimise peale lihtsalt vait olema.»

Grete selgitas siis, et Laura blogis pole midagi ebaausat, sest ühislooming on ka looming ja rõhutas, et võitjaks tuli ta rahvahääletuse tulemusel.

Mallukas teatas seepeale, et ta ei viitsi taielda ja tal on «kodus kaheaastane, kes ka Gretest rohkem aru saab».

Foto: FB

Mallukas võttis hiljem sõna ka oma Facebooki lehel ja selgitas: «Ma ei viitsinud sellest enne teemat teha, sest noh, see on tõesti korraldaja kala, aga see Grete vastus - üle mõistuse debiilne.»

Foto: FB
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles