Galerii: „Moevahtkond“ lounge`s Kaheksa

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Moevahtkond" lounge`s Kaheksa.
"Moevahtkond" lounge`s Kaheksa. Foto: Janika Rougijainen

Reedel toimus Tallinna lounge´s Kaheksa järjekordne noori moeloojaid tutvustav üritustesari „Moevahtkond“, mis tutvustas sedapuhku Kristel Viksi muinasjutulisi aksessuaare sarjast „Sõbrakesed V“ ja Eva Oherjuse karismaatilist kübarakollektsiooni „London by Feather Light“.
 

Viksi on moehuvilisest harrastuskunstnik, kes osales 2004. aastal kollektsiooniga „16. mai, teisipäev“ ERKI moeshow’l ja ühtlasi on ta olnud kostüümikunstnik nii mõnegi lühifilmi kui mitmete laste- ja noortemuusikalide juures.

Lisaks moekunstile on ta tegelenud joonistamisega ja Viksi illustratsioonid on ilmunud nii ajakirjanduses kui ka raamatukaante vahel.

„Sõbrakeste“ ehted sündisid ideest ühendada omavahel kummalised kostüümiideed ja joonistused. „Sõbrakesed V“ on viies põlvkond Viksi poolt valmistatud käsitööehteid. Iga ehe on oma tegu ja nägu, mis teeb „Sõbrakestest“ ainulaadsed ehtesähvatused

Eva Oherjus on tekstiilikunstnik kes valmistab põnevaid kübaraid. Ta on osalenud 2006. aastal konkursil „Supernoova“ ja üritusel „Mood-Performance-Tants“.

Oherjus oli praktikal Londonis moedisainer Satoshi Date’i juures, kust saigi alguse tema kirg ekstravagantsete kokteilikübarate vastu.

Kübarakollektsioon „London by Feather Light“ on inspireeritud metropoli kirevast rabavusest, kuninglikest roosiaedadest ja Kinghtsbridge’i luksuslikust elegantsist. Kokteilikübarad kannavad endas Londoni tulede sära ja suursugusust ning sulgpehmet naiselikkust.

Moeshow stiliseerisid Maarja Siim ja Margaret Kodusaar, rõivad pärinesid poodidest Fankadelik ja Haust ning jalanõud Trendexpressilt. Kahte stiilseimat pärjati üritusel Eva Oherjuse ja Kristel Viksi valmistatud moeordenitega.

Muusikalise poole eest kandis üritusel hoolt Raadio2 „Jazzitup´i“ DJ San Antonio.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles