Eesti parimate restoranide hulka kuuluv Konrad tutvustas eile peakokk Andrus Laaniste juhtimisel suvist menüüd, milles on julgelt kombineeritud Jaapani ja Põhjamaade tooraineid ning tehnoloogiaid tulest lumeni.
Eesti parimate restoranide hulka kuuluv Konrad tutvustas eile peakokk Andrus Laaniste juhtimisel suvist menüüd, milles on julgelt kombineeritud Jaapani ja Põhjamaade tooraineid ning tehnoloogiaid tulest lumeni.
Konradi peakoka Andrus Laaniste sõnul koosneb uus menüü mahedatest ja kergetest maitsetest, kuid ei puudu ka üllatavad maitsekombinatsioonid, näiteks vinnutatud hobuseliha (pildil).
«Oleme kasutanud tuttavaid toiduaineid nagu rabarber ja šokolaad ning põneva koosluse loomiseks lisanud neile eksootilisi tooraineid, nt wasabi ja Matcha tee. Menüü kokkupanemisel tegime koostööd Eesti parimate sommeljeedega, millest sündis samuti põnevaid kombinatsioone – nt mitme liha sisaldava pearoa juurde sobib suurepäraselt hoopis kerge Chardonnay,» rääkis Laaniste.
Hotell Palace’it haldava TallinnHotelsi tegevjuhi Ain Käpa sõnul on restoran Konrad inspireeritud tunnustatud Eesti maalikunstnikust Konrad Mäest ja tema püüdlusest täiuslikkuse poole.
«Konrad Mägi oli tuntud kui perfektsionist, mistõttu soovime ka oma külalistele pakkuda parimaid elamusi headest maitsetest, kaunist kujundusest ja tasemel teenindusest,» ütles Käpp.
Konradi peakokk Andrus Laaniste on eelnevalt töötanud Kungla hotellis, Tallinki esimestel laevadel, Reval Hotel Central’is, Tallink Spa & Conference Hotel’is ning Tallink Express hotelli peakokana.
Ta on täiendanud ennast FBI (Food and Beverages Institut) ja CIA (Culinary Institute of America) kursustel Californias Napas.
Kirgliku toidu ja veini austajana on Laaniste Eesti Peakokkade Ühenduse asutajaliige, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liige ja juunior sommeljee ning Gordon Bleau 1. aumärgi omanik. Tema kulinaarne käekiri on äratuntav ja julge, ta opereerib vabalt erinevate tehnoloogiate ja tekstuuridega ning kasutab julgelt põnevaid, kuid alati kvaliteetseid tooraineid, mille hulgast võib leida ka nt hobuseliha ja sitikad.
Hotell Palace’i hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene hoone, mis ehitati spetsiaalselt hotelliks.
1959. aastal ehitati hotellile juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 2014. aastal. Hotellis tegutsev restoran Konrad on saanud oma nime Eesti maalikunstniku Konrad Mägi järgi, kelle teosed domineerivad nii hotellitubade sisekujunduses kui restoranis.
Valik restorani Konrad suvises menüüs pakutavast; peakokk Andrus Laaniste:
EELROOG
Tuunikala tataki/ yuzu-valge sojakaste/ wasabi-rabarberi sorbee
2013 Baron K Riesling Kabinet, Weingut Baron Knyphausen
Dehüdreeritud hobune/ gazpacho/ kumõssi lumi/ kuusevõrse pesto/ hooajasalat
2015 Soave Classico DOC, Azienda Vitivinicola Leonildo Pieropan
SUPP
Lutsupuljongis luts ja sõbrad
Suvine seenesupp
PEAROOG
Praetud päevakala/ pasta nero/ garum/ nori vaht
2013 Ottosoldi Gavi DOCG
Pardifilee/ pasta Riccia Larga N1/ suvised köögiviljad/ hollandi kaste
2013 Ste Chateu Michelle Chardonnay, Columbia Valley
Lihaveise sisefilee/ foie gras/ punase veini demi-glace/ röstitud maapirn/ lillkapsa meeter
2013 Valpolicella Classico Superiore DOC Ruberpan, Azienda Vitivinicola Leonildo Pieropan
Tallekarree/ quinoa/ hernes/ beluuga lääts/ karamelli-tomati südamik/ kukeseenekreem
2013 Ste Chateu Michelle Chardonnay, Columbia Valley
Burger/ lihaveis/ Gruyere/ grillitud köögiviljad/ karulaugupesto/ röstsibula majo
2014 Côtes-du-Rhône Rouge, Saint Espirit, Delas Fréres
Risotto Acquerello/ suvised seened/ kukeseenepesto/ seenetolm/ dehüdreeritud seened/ munakollane
2013 Pinot Gris Les Princes Abbés, Domaines Schlumberger, Alsace
MAGUSROOG
Must valge Pavlova/ maasika-basiiliku salat/ maasika sorbee/ maasikatolm
Ekleer/ Amedei šokolaadi kreem/ kookose creme anglaise/ Matcha tee/ karamell
Vaata pilte!