Pilk peale! Tallinnas esinenud Biffy Clyro avaldas võimsa video singlile "Animal Style"

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biffy Clyro
Biffy Clyro Foto: Promopilt

Biffy Clyro on valmis saanud järje 2013. aasta tunnustatud duubelalbumile ‘Opposites’. Seitsmes stuudio album ‘Ellipsis’ ilmub 8. juulil Warner Bros. Records / 14th Floor Recordingsi alt. 14. juuni õhtul avaldati võimas video uue albumi teisele singlile ‘Animal Style’.

Nagu juba traditsiooniks saanud, töötasid Biffy Clyro liikmed Simon Neil (vokaal, kitarr) ja vennad Johnstonid, James (bass) ning Ben (trummid), albumi kallal oma prooviruumi intiimses õhkkonnas. Seejärel mindi Los Angelesse lindistama produtsendi Rich Costeyga (Muse, My Chemical Romance, Sigur Ros).

Tuues välja nii erinevaid eeskujusid, nagu Tears For Fearsi ‘Songs From The Big Chair’ album ning DJ Arca ja Deafheaveni, kirjeldas Simon Neil ‘Ellipsi’ “rohkem löögina vastu nina, kui hellitamisena”. Lüüriliselt räägivad laulud personaalsetest teemadest, kusjuures “vastu hakkamine” on korduv teema. Biffy Clyro pakub äratuntavat kooslust - kõrgekaarelistest kitarririffidest, pummeldavatest rütmidest ja teravatest käikudest

‘Ellipsis’ tähendab tavaliselt jätku: Biffy Clyro puhul tähendab uus materjal kõige selle jätkuvat esindamist, mille eest bänd on seisnud, alates oma 2002. aasta debüütalbumist ‘Blackened Sky’.

‘Ellipsis’ antakse välja digitaalselt ja CD’l nii standard kui deluxe versioonides. Lisaks ilmub rida erinevaid vinüüli formaate koos erilise D2C boksiga mis on saadaval ekslusiivselt bändi kodulehel.

Peale oma ainsat, 2015 aasta esinemist, vahetult enne Uusaastaööd Edinburghi Hogmanays, andis Biffy Clyro teada, et on peaesineja Readingu (August 28th) ja Leedsi Festivalidel (26. august). Bändil on ees ka suurim Šoti esinemine Glasgow Bellahouston Parkis, 27. augustil. Tegu on osaga Glasgow Summer Sessionitest, kus 35 000pealise publiku ees astuvad külalistena üles ka Fall Out Boy ja paljud muud.

‘Oppositesiga’ sai Biffy Clyro oma esimese albumi tabeli esikoha ja järjekordse singlite Top 10 looga ‘Black Chandelier’. Bändi esinemised saavutasid uusi kõrgusi Readingus, Leedsis, Radio 1 Big Weekendil, Isle of Wightil ja T in the Parkil; samuti välja müüdud Briti areenide tuuril ja esinemistel üle kuue kontinendi.

Vaata ka esimese singli ‘Wolves of Winter’ videot:

Biffy Clyro on esinenud kahel korral välja müüdud saalile Rock Cafes, Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles