Video! Skandaalne Beebilõust Eesti räppmuusikast: isiksusi on puudu meil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 10 juunil, toimus Pärnus Gruusia restoranis Kolhethi järjekorde autoriõhtu, kelleks oli Katlamaja lõpupeo peaesineja, räppar Beebilõust.

Andrus Elbing ehk Beebilõust rääkis, et tema värske ja juba ohtralt populaarsust kogunud album "Must lipp" on järg umbes aasta tagasi välja lastud albumile "Valge lipp". "Valge lipp" andis räppari sõnul vihje, et "Must lipp" teeb revolutsiooni.

Esimese eest sai Beebilõust ka parima räppmuusika albumi auhinna, kuigi tal oli teise albumi materjal valmis peaaegu kohe. "Mõtlesin, et fakk jee, mul on palju kõvem album veel stuudios valmis," paljastab mees oma mõtteid Eesti Muusikaauhindade galal.

"Must lipp" räägib räppari sõnul rohkem sellistel teemadel, mida ta avalikkusele öelda tahab. ""Valge lipp" on alalhoidlik. Mingid teemad seal on, aga need on suhteliselt vanad teemad," lisas mees, et poliitkorrektsust värske albumi peal ei ole.

Foto: Madis Sinivee

Beebilõust hoiab maailmas toimuva ja uudistega end pigem kursis sotsiaalmeedia teel, kui uudisteportaale lapates. Aeg-ajalt tuleb ette ka iseenda googeldamist. "Praegu on nii, et ei tea, mida uskuda. Meediat suunatakse igasugu jobide poolt, ei tea, mida uskuda," rääkis muusik, et jälgib uudiseid pigem Facebookis.

Foto: Madis Sinivee

Suvi tuleb mehel aga kipsis jala seltsis, esinetakse nii Õllesummeril kui Hip-hop festivalil. "Minu jaoks on asjad nii läinud nagu peaksid minema. Räppmuusika peab pääsema niisugusesse kohta nagu Õllesummeri pealava ja igale poole mujale. Loodame, et ka Sky Plus hakkab ükskord seda räppi mängima, sest Eesti räpp on Eestis populaarne."

Beebilõusta sõnul lastakse pigem mingit s**ta eetrisse. "Taukar, Koit Toome," loetles mees oma maitse järgi halba muusikat.

Foto: Madis Sinivee

Mida muudaks Beebilõust Eesti räpimaastikul? Kas Eestis tehakse üldse head räppi? 

"Praegu on päris hea. On hästi palju tõusvaid räppareid, kes teevad hästi, flow ja kõik on paigas, aga kõik on liiga konservatiivne. Isiksusi on puudu meil, ma ütlen ausalt," lisas mees.

Vaata videost, mida on räppari sõnul vaja Eesti ühiskonnas muuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles