Elu24 intervjuu! Mike Posner: kõik, kellega ma koos töötanud olen, Justin Bieber, Bruno Mars, Maroon 5, nad on teinud muusikat terve elu

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 kohtus Helsingis eksklusiivselt Ameerika produtsendi, laulukirjutaja ja artisti Mike Posneriga vahetult enne fännidele mõeldud kinnist kontserti ja uuris, mis on kõige rohkem väljakutset nõudvam muusikamaastikul ja milline koostöö on tema jaoks olnud kõige põnevam!

«Ma olen poeet, artist, laulja, laulukirjutaja, inimene,» tutvustas end muheda olemisega Mike Posner Elu24 lugejatele intervjuu alguses, et kõige rohkem peab ta end artistiks.

Soolohittide «I Took a Pill in Ibiza», «Cooler Than Me» ning Justin Bieberi loo «Boyfriend» üks autotitest Mike Posner tuuritab hetkel USA-s ja Suurbritannias, aga loodab ka varsti Euroopasse rohkematele esinemistele tulla. «Ma loodan selle nimel rohkem tööd teha, siis saan oma bändi ka Euroopasse tuua.»

Foto: Universal

Kuidas Sa oma muusikat näed ja kirjeldaksid?

Ma proovin oma muusikas rääkida tõtt, see on aus. Ma arvan, et mu muusika on väga hea.

Sinu muusika on väga ilus. Sellest on tehtud ka mõningaid tantsumuusika remixe. Kuidas Sulle see meeldib?

Ma arvan, et see on suurepärane. Ma usun, et inimesed peaksid saama teha kunsti ja sellest veel uut kunsti edasi tegema.

Sul oli mõni aeg tagasi muusikamaailmast paus ja nüüd albumiga «At Night, Alone» oleks Sul nagu teine start. Kuidas Sa ise selles suhtes tunned?

Ma arvan, et see on teine kord, kui mõni minu lugudest on olnud väga populaarne. Minu jaoks on see kõik üks teekond. Teiste jaoks jaoks olin ma tõesti võib-olla kadunud mõnda aega, aga minu jaoks olen ma alati endaga. See kõik on minu jaoks üks teekond.

Miks Sa otsustasid tulla tagasi lavale ja esinemistega jätkata?

Ma ei ole tegelikult kunagi lakanud, ma esinesin kogu aja. Lihtsalt inimeste arv publikus muutus väiksemaks. Ma arvan, et nüüd on see muutunud taas suuremaks. Ma olen paljudes asjades oma elus kohutav, aga üks asi milles ma hea olen, on muusika. Ma proovin seda annet jagada hoolimata sellest, kas kuulamas on üks inimene või 70 000. Tähtis on see, et ma tegelen sellega, mida ma peaksin tegema.

Kuidas Sa suure tähelepanuga toime tuled?

Ma lihtsalt püüan lõbutseda samamoodi nagu siis, kui mul ei olnud tähelepanu. Ma proovin elu nautida.

Foto: Universal

Kuidas Sa lõõgastud, aega maha võtad?

Ma mediteerin kaks korda päevas ja teen trenni kuus päeva nädalas. Täna ma ei ole midagi söönud, see aitab pea selgena hoida.

Mis on Sinu jaoks olnud kõige keerulisem, luues muusikat ja olles artist?

Minu jaoks on raskeim see, et loon liiga palju muusikat. Misiganes põhjusel on veendumus, et artist annab igal aastal või aasta ja poole tagant albumi välja, mis on 10-12 laulu pikk. Mina kirjutan palju rohkem, 50-100 laulu aastas. Vahel on see rõhuv, et ma ei saa albumeid kiiremini välja lasta.

Ma võiks küll hakata seda tegema, aga vahel võtab pikka aega, et su muusika jõuaks inimesteni. Sa tahad anda albumitele võrdse võimaluse olla kuulatav. Vahel võtab 6-8 kuud, et sinu laulu märgataks. Ma usun, et muusika, mida mina ja mu tiim teeme, on väärt paljude inimeste kõrvu üle maailma. See võtab aega.

Mis on siis tõelise hiti retsept ja saladus?

Ma tahaks, et ma teaks. Ma soovitan inimestel teha muusikat nii, kuidas see kõlab nende peades. See on kõik, mida ma püüan teha. Vahel pean ma üle kogu maa otsima muusikuid või produtsente, kes saaks mind selle tegemisel aidata.

Foto: Universal

Sa oled teinud koostööd väga kuulsate superstaaridega nagu Justin Bieber, Maroon 5, Avicii ja paljud teised. Milline koostöö on Sinu jaoks olnud kõige huvitavam?

Ma olen kõigi fänn, kellega ma koostööd teen. Muidu ma ei töötaks koos nendega. Ma töötan koos hämmastavate inimestega. Mu lemmikud on need, kes on ka head sõbrad, näiteks Labrinth ja Big Sean on mulle armsad sõbrad. Koostöö nendega on teistsugune.

Kellega Sa veel sooviksid koos muusikat kirjutada?

Paljudega! Näiteks Nasiga, Eminemi, Kanye Westiga, Justin Timberlake'iga. Häid artiste on nii palju.

Kuulasin enne Su proovi, paistad olevat perfektsionist.

Kui sa ei ürita teha parimat võimaliku muusikat ja lepid vigadega oma muusikas või show juures, siis ma ei näe asjal mõtet. Ma arvan, et minul on hetkel üks maailma parimaid bände. Muusika on meie elu ja harjutamine võtab päevas tunde ja tunde. Olles seda tööd terve elu teinud, miks siis lasta läbi vigu ja ebatäiusi.

Foto: Universal

Kas mitte ka vead ei tee muusikat autentseks?

Kui sa oled piisavalt harjutanud, siis vead muutuvad ilusaks. Kui sa pole harjutanud ja lihtsalt esined, siis vead ei ole enam lahedad ebatäiused. Ei ole mängu ilma harjutamiseta. Kõik, kellega ma koos töötanud olen, Justin Bieber, Bruno Mars, Maroon 5, kõik nad on teinud muusikat terve elu. Tähtis on jääda truuks sellele, kuidas sa kuuled seda enda peas ja südames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles