Galerii: Tallinnas sündis aeglase sigarisuitsetamise maailmarekord

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud aeglase sigarisuitsetamise maailmameistrivõistluste Põhjamaade kvalifikatsiooniturniiril püstitas Oleg Pedan Venemaalt ajaga 2 tundi 47 minutit 45 sekundit uue maailmarekordi. Teine koht läks Alexander Shashaile, kolmandaks tuli Sergei Galevskii, kes on mõlemad samuti pärit Venemaalt.

„Tulin Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekendile hea tundega ja lootsin ületada oma senist parimat tulemust. Maailmarekordi purustamine sigari võimalikult aeglases suitsetamises tuli mullegi üllatusena, kuid mul on ääretult hea meel, et see mul taaskord õnnestus. Võistlussigar tundus alguses võõras, aga mida aeg edasi, seda paremaks läks sigar ja seda paremaks läks aeg,“ ütles uus maailmarekordiomanik Oleg Pedan Peterburist.

Foto: Raigo Pajula

See ei ole Pedani esimene kord maailmarekordiomanik olla – eelmine maailmarekordiomanik Darren Cioffi Ameerika Ühendriikidest püstitas enda rekordi 2 tundi 40 minutit just Pedani viimast parimat aega kaheksa minutiga lüües. Oleg Pedan tõi mullu võidu koju ka aeglase sigarisuitsetamise maailmameistrivõistlustelt Horvaatias, olles enne seda Tallinnas korraldatud kvalifikatsiooniturniiril teinud parima tulemuse ajaga 1 tund, 43 minutit ja 35 sekundit. 

Foto: Raigo Pajula

„Võib öelda, et Oleg Pedan, kes on sigareid teinud alles viimased kaks aastat, on tõeline tõusev täht sigarisuitsetamise maailmas ja mul on hea meel, et just Tallinnas olid loodud tingimused uue maailmarekordi sündimiseks. Ürituse korraldajana olen selle aasta tulemustega rahul, sest juba neljandat aastat Eestis korraldatav aeglase sigari suitsetamise võistlus meelitab kohale nii entusiaste ja tõsiseid harrastajaid kui ka neid, kes võistlusel aega ei mõõda ja naudivad lihtsalt meeldivat seltskonda,“ ütles Tallinna Sigariklubi president Tullio Liblik. 

Foto: Raigo Pajula

Aeglase sigarisuitsetamise maailmameistrivõistluste Põhjamaade kvalifikatsiooniturniir toimus osana Tallinna Sigariklubi korraldatavast Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekendist. Võistlusel osales 35 võistlejat, kellest 31 olid mehed ja 4 naised. Võitlusel tuli parima tulemuse saamiseks spetsiaalset võistlussigarit Macanudo Inspirado Mareva suitsetada võimalikult aeglaselt, ilma et see kustuks. Trahviminuteid andis tuha kukkumine esimese 40 minuti sees ning sigarivõru põletamine.

Foto: Raigo Pajula

Võistluse võitnud Oleg Pedan Peterburist sõidab ka septembris Horvaatias Splitis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Teise koha pälvis Alexander Shashai ajaga 2 tundi 31 minutit 12 sekundit ja kolmanda koha sai Sergei Galevskii ajaga 1 tundi 44 minutit ja 14 sekundit. Naistest oli parim Ulyana Glazunova Venemaalt, kelle ajaks sigari aeglasel suitsetamisel tuli 1 tund ja 19 minutit.

Lisaks anti võistlusel välja ka kaks eriauhinda: kõige stiilsema suitsetamispoosi auhinna sai Silver Randalu Eestist ning elegantseima härrasmehe auhinna pälvis Pekka Palander Soomest.

Foto: Raigo Pajula

Võistluse auhinnad anti üle Vana Tallinn ja Macanudo galaõhtusöögil, kus osales külalisi 12 erinevast riigist, muuhulgas Nicaraguast, Maltalt, Kuubalt ja Türgist. Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekendi suurtoetajad olid Liviko, Cuervo y Sobrinos ja Scandinavian Tobacco Group. 

Foto: Raigo Pajula

Tallinna Sigariklubi on loodud 2012. aastal eesmärgiga edendada kohalikku sigarikultuuri ning olla väärtuslik pidepunkt Eestis teiste riikide sigariklubidele ja -ühendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles