«Puude taga on inimene» festivalil tõlgiti Metsatöllu esinemine viipekeelde

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Tallinna Stroomi ranna alal tasuta koguperefestival "Puude taga on inimene", mille eesmärk oli näidata erinevate inimeste võimekust olla iseseisvad, kui riik ja ühiskond on nende vajadustega arvestanud.

„Kõike pealaval toimunut sünkroontõlgiti viipekeelde – nii said ka kurdid Metsatöllu, Justamendi, Getter Jaani ja paljude teiste kontserti nautida,“ sõnas PTOI korraldaja Tiia Sihver. „Kinotelgis näidati kirjeldustõlkega filme „Supilinna Salaselts“ ning „Must Alpinist“.“

„Festivali üheks tõmbenumbriks oli Pimekohvik, kus külastajad said tõelise elamuse – nägemismeel lülitati välja ning sööma ja jooma pidi kombates,“ märkis Tiia Sihver.

Vaegnägijate temaatikat käsitles ka Terateatri tükk „Pime Päev“, mis ilmestas mõtlemapanevalt valusnaljakaid situatsioone, kuhu pime inimene kas juhuslikult või ümbritsevate tähelepanematuse tõttu võib sattuda. Lastealal sai õppida jalaga maalimist, viipekeelt, esmaabi ning tule- ja liiklusohutust. Spordialal toimus pimelaskmine, ratastooli vehklemine, pimelauatennis ning ratastooli korvpalli turniir.

Lisaks põnevatele tegevustele sai kunstitelgis tutvuda suure kunstinäitusega, mille programmi aitas koostada varvaskunstnik Melis Luks ehk Mella.

Koguperefestival PTOI toimus juba teist korda ning selle suurtoetajad olid Eesti Töötukassa, Sotsiaalministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Tallinna Linnavalitsus. MTÜ PUUDE TAGA ON INIMENE (www.puudetagaoninimene.ee) lõid ettevõtlikud eestimaalased, kelle missiooniks on ühiskondliku suhtluslõhe vähendamine puudeta ja puudega inimeste vahel. MTÜ PTOI tegeleb puudega inimestele oluliste teemadega, nagu näiteks liikumine linnaruumis, ligipääs kultuurisündmustele ja kaasatus. Koos hea partneri Eesti Töötukassaga tegeleb ka tööhõive küsimusega. Lisaks jagatakse oma kogemusi ja oskusi teistele Eesti kultuurikorraldajatele, et ka nemad saaksid oma sündmuse teha kõigile ligipääsetavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles