Suudlus võttis maapähklitele allergiliselt naiselt elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanadas Montrealis elanud 20-aastane naine suri pärast seda, kui oli suudelnud varem maapähklivõileiba söönud poiss-sõpra.

Myriam Ducré-Lemayl oli tõsine maapähkliallergia, millest ta oma uuele kallimale ei jõudnud rääkida, edastab The Independent.

2012. aasta aset leidnud juhtumis oli paar peol, kuid siis läksid nad nooremehe koju, kuhu nad jäid ööd veetma. Mees sõi kodus enne magamaminekut maapähklikreemiga võileiva ja pesi pärast seda hambaid.

Naine suudles siis meest ja tal tekkisid peaaegu kohe hingamisraskused hoolimata sellest, et mehel olid hambad, suu ja huuled maapähklist puhastatud.

Ducré-Lemay inhalaator ei töötanud ja tal ei olnud kaasas ravimit, mida ta maapähkliallergia tekkides tavaliselt võttis.

Kanadalanna seisund muutus eluohtlikuks, mees kutsus kiirabi, mis jõudis kohale kaheksa minutiga, kuid parameedikud ei suutnud naise elu päästa.

Nüüd käivitas Ducré-Lemay ema Micheline Ducré kampaania teavitamaks teisi allergikuid, et nad tema tütre saatust ei jagaks.

«Mu tütar oli õnnelik, kuna tal oli uus kallim. See oli esimene kord, mil ma nägin ta silmi eriliselt säramas. Pere teadis ta allergiast ja tavaliselt kandis ta ravimit kaasas, kuid surmapäeval ei olnud tal seda,» nentis ema.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles