Galerii ja video: Helina Eha suvise kollektsiooni «Denim Sheep» esitlus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hobi korras tegutseva disaineri Helina Eha suvine kollektsioon «Denim Sheep» tuli eile, 09.06, esitlusele Rägavere mõisas, kus ka Helina loomingus kasutatavad lambanahad pärit on. 

Mõisas tegeletaksegi 100 %-liselt lambakasvatusega. Helina kasutab oma loomingus lambanahku vestideks, jakkideks, aksessuaarideks ja kaunistuseks isegi kleitidel.

Helina kollektsiooni märksõnadeks on taaskasutus, praktilisus, ehedus, kombineeritavus ja seda kõike väikese kiiksuga.

Helina sõnul on lambanahk lisanditega täiesti omal kohal Eestimaa kliimas isegi, kui tegemist on suvega. Nahk hingab, ei aja higistama, samal ajal kaitseb tuule eest ja hoiab mõnusalt sooja. Helina sõnul: «Kui välistemperatuur näitab ca 10 kraadi ümber, nagu täna õhtul, siis on mõnus lambanahast vest peale visata.»

Denim ehk kasutatud teksa on pärit enamuses nooremale pojale väikeseks jäänud teksapükstest. Lõpuni on kasutatud ka lambanahk, kõik, mis vähegi kannatab (defektidega nahk) on kombineeritud rõivastesse ja ülejäänud ribakesed ja tükid on patjade täidiseks, mis on samuti osa kollektsioonist.

Kollektsiooni esitlus toimus koos Eliis Pärna kontserdiga.

Rägavere mõisaproua Pille Raud oli valmistanud külalistele ka hõrgutavaid suupisteid, millest enamuse lemmik oli tallemaksa pasteet.

Helina loominguga on võimalik tutvuda kodulehel ja eelneval kokkuleppel võib kohtuda ka HC Stuudios Sulevimägi 6.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles