Kuurortlinn Pärnu saab esimese boutique hotelli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu saab esimese boutique hotelli
Pärnu saab esimese boutique hotelli Foto: Frost

Homme kl 14 avab Pärnus uksed kuurortlinna esimene boutique hotell „FROST“. Luksuslikus kesklinna sisehooviga hotellis asub 7 omanäolist sviiti ning 7 eridisainiga apartementi, kokku mahutab hotell 55 inimest. Hotelliga koos avatakse hooajalise köögiga restoran-kohvik Mon Ami ning ilusalong FROST Salong koos stiilseid kodukaunistuse kaupu pakkuva Home Butiigiga.

FROSTi esimene, sviitidega hoone, alustas tööd möödunud aastal ning tõusis kohe majutusasutuste tippu*. Nüüdsest lisanduvad puhkamisvõimalustena juurde veel apartemendid ning maja oma restoran ning ilusalong. Kompleksis on nüüd olemas kõik vajalik nii ärikülalisele, puhkajale kui ka romantikule.

FROSTi juhi Mare Liidemaa sõnul on kogu kompleksi valmimisega lõpule viidud 3-aastane planeerimis- ja ehitusprotsess. Kuna maja on ajalooline siis on igat detaili analüüsitud koos ajaloolastega.

Arhitekt Rein Raie, kes on Pärnu ajalooliste majade  ekspert, sõnul on tegemist viimase aja detailseima restaureerimistööga Pärnu Vanalinnas. „Linn sai juurde unikaalse väärtuse,“ kinnitas ta.

Kogu kompleks koosneb kahest hoonest, millest tänavapoolne – Kuninga tn 11 hoone on Pärnu üks ajaloolisemaid. Maja 1705. a. ehitanud kaupmees ja kuninglik postmeister Joachim FROST andis Boutique hotellile ka nime FROST. Pärnakatele on maja tuntud ja teatud - 1857 trükiti maja trükikojas esimene ajaleht „Perno Postimees“. Ajaloolises majas on elanud ka Paul Keres, kelle auks on nimetatud ka üks hotelli tubadest.

Boutigue hotelli sviidid ja apartemendid on kõik erineva kujunduse ja planeeringuga, sisekujunduses on elegantselt kokku sulatatud ajaloolised elemendid kaasaegse disainiga. Näiteks on interjööris huvitavalt eksponeeritud vanad palkseinad, mis loovad õdusa tunde, tekitades oma olekuga iidset  meelerahu. Kuninga tn maja viimasel korrusel on kaks suurt rõduga apartementi, ühes on ka täisvarustuses nõupidamiste tuba.

Hoonete eriline valguslahendus muudab ajaloolise kompleksi ja sisehoovi eriliselt romantiliseks.

Maja soklikorrusele on rajatud kogu linnarahvale toiduelamusi pakkuv restoran „Mon Ami“. Restorani hubases ajaloolises interjööris saab nautida hooajalistest toorainest valmistatud lihtsaid, kuid elegantseid roogi. Samuti hakkab restoranis tööle pagar-kondiiter, kelle käe all valmivaid värskeid saiakesi ja kooke serveeritakse nii hommikusöögiks kui ka kaasamüügiks. Restorani interjööris on eksponeeritud ainulaadne mantelkorsten, kuhu on sisse ehitatud eriruum degustatsioonimenüü serveerimiseks.

FROST ilusalongis asub massööri kohale Elo Jõgi, kes on just saabunud suure kogemuste pagasiga Šveitsist.

Pärnakatele juba tundud headuses kodukujunduse kaupu pakkuv Home Butiik alustab uues salongis nüüdsest ka sisekujunduse projektimüükidega.

Kuninga 11 hoone ajaloost: Maja on ehitanud kaupmees ja kuninglik postmeister Joachim FROST 1705. aastal. 1809–1840. paiknes hoones J. G. Markwardt´i trükikoda, kus trükiti sadakond erinevat raamatut, brošüüri jm. trükist. Nende hulgas ka terve rida Eesti kultuuriloos olulist rolli mänginud raamatut, neist osa koguni eestikeelsed.

1840. aastal ostis trükikoja Tallinnast tulnud F. W. BORM, kelle toodangus kasvas eestikeelse kirjasõna osakaal koguni kahe kolmandikuni. Borm tegi hiilgava partii abielludes majaomaniku tütrega ja sai nii ühtlasi ka majaomanikuks. 1857. a hakkas Borm trükkima „Perno Postimeest“, mida trükiti siin kuni aastani 1885.

F. W. Bormi tütred müüsid 1914. a maja Theodor Kiiprele, kes tellis samal aastal maja ümberehituse plaani arhitekt Erich von Wolffeldt´lt. See oli vana puitelamu ulatuslik ümberehituskava mõlemapoolsete rõdudega ja puitde¬kooriga, mis karakteerne praegu veel säiluvatele rannavilladele samast ajast. Kahjuks see ei realiseerinud… alanud oli I Maailmasõda.

2016. aastal renoveeriti hoone projekti järgi, mis lähtus 1914. aastal kavandatud, kuid teostamata projektlahendusest. Hoovipoolne maja eraldati peamajast. Peamajas säilitati mitmed algselt ehitatud puitseinad ja soklikorrusel mantelkorsten. Hoones on kasutatud majas säilinud 300-aastat vanu detaile.

* https://elustilist.ee/11-eesti-parimat-hotelli-loogastumiseks/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles