Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

«Õhtusöök viiele» nädala parim võõrustaja oli Mirell

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Mirell Jakobson
Mirell Jakobson Foto: TV3

«Õhtusöök viiele» nädala finaal toimus mitmekülgse ja tegusa ettevõtja Aivo juures.

Aivo sai külalistelt 41 punkti 48st. Nädala pingerida oli järgmine: Mirell (44 punkti), Paap (42), Aivo (41), Margit (39) ja Indrek (38).

Aivo Puidak on Otepääl igati tuntud ja austatud ettevõtja, kes hiilgab oma mitmekülgsuse ja praktilise meelega. Tühjast krundist on mees oma kätega üles ehitanud hoone, kus tegutseb erinevate firmade all terve tema pere. Ühes maja otsas teguseb ilu- ja massažisalong ning solaarium, mida on ilmselt külastanud suurem osa Otepää õrnema sugupoole esindajaid. Maja teises otsas olevat suusa- ja lumelaualaenutust on aga ilmselt külastanud suur osa Eesti talvespordi huvilistest. Vahepeale jääb veel ka majutuskoht. Et kõike seda üles ehitada, peab olema inimene ikka tõeline tegude mees. Seda Aivo ka on, sest vestlustest võtab Aivo osa tagasihoidlikult ning tühje sõnu ta ei pillu. Ka kokkamises on ta seni jäänud tagasihoidlikuks, eelistades see jätta naise pärusmaaks.

Retseptid

I EELROOG

Vutimuna salat mozzarellaga

18 vutimuna
20 kirsstomatit
300 g mozzarellat

Kaste:

3 sl oliiviõli
1,5 sl palsamiveiniäädikat
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
kuivatatud basiilikut
1 küüslauguküüs

Keeda vutimunad, lõika mozzarella kuubikuteks, poolita kirsstomatid, vala salatile 15 min enne serveerimist.

II EELROOG

Koorene spinatisupp

 1l kanapuljongit
300 g suitsukana kintsuliha
200 g erinevaid rohelisi köögivilju
100 g spinatit
200 ml koort

Esmalt keeda valmis kanapuljong. Pane see jahtuma. Siis keeda pehmeks köögiviljad ja spinat ning kui roheline on kenasti valmis, lisa see koos suitsukana tükkidega puljongile. Lase keema, lisa koor ning keeda veel viis minutit.

PEAROOG

Sinihallitusjuustuvorm

400 g kanafileed
450 g sibulat
2-3 küüslauguküünt
1 suur õun
1spl võid
1,5 tl karrit
1,5 tl tüümiani
0,5 tl soola
150 g sinihallitusjuustu
2 dl  hapukoort

Pruunista kanafilee, pane ahjuvormi põhja. Kuumuta pannil või ja hauta viilutatud sibulad, tükeldatud küüslauk ja kuubikuteks lõigatud õun poolpehmeks. Lisa karri ja tüümian, siis murendatud sinihallitusjuust ja lõpuks hapukoor. Sega ühtlaseks ja kalla kanafileede peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 min.

MAGUSTOIT

Kodujuustu semifreddo halvaaga

250 g kodujuustu
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1tl kaneeli
100 g halvaad
2 dl vahukoort
külmutatud pohli

Sega kodujuust, suhkur, vanillisuhkur, kaneel, murendatud halvaa ja pohlad, vahusta vahukoor ja lisa ülejäänud massile. Vala segu keeksivormi ja hoia sügavkülmas vähemalt 4 tundi. Võta sügavkülmast välja u 15 min enne serveerimist. Serveeri pohlamarmelaadiga.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles