Norra diplomaatilisest autost leiti salakaubana veetud iidseid münte ja kujusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allenby sild
Allenby sild Foto: Wikipedia.org

Iisareli tollitöötajad pidasid Allenby silla piiripunktis kinni Norra diplomaatilise auto, mille läbiotsimisel leiti kümme kilogrammi iidseid münte ja kujusid.

Üle Jordani jõe kulgeva silla, mis ühendab Läänekallast Jordaaniaga, sõita tahtnud Mercedes otsiti läbi Norra võimude loal, kuna tegemist oli Norra masinaga, edastab The Local.

Võimud arreteerisid juhi, kes oli Ida-Jeruusalemmast pärit palestiinlane ja talle esitati süüdistus antiikesmete smugeldamises. Mees vabastati pärast ülekuulamist kautsjoni vastu.

Norra välisministeeriumi pressiesindaja Kristin Enstad kinnitas, et Allenby silla piiripunktis peeti 31. mail kinni Norra diplomaatiline masin, millest leiti salakaupa.

«Meie jaoks oli üllatav, et Norra diplomaatilist autot kasutati kuritegelikul viisil. Uurime, kuidas see juhtuda sai,» teatas Enstad.

Masinas olnud salakauba väärtus ei ole veel teada.

Esindaja teatel andis Norra välisministeerium Iisraeli ametnikele loa auto läbiotsimiseks, kuna iisraellased olid saanud varem infot salakaubaveo kohta.

Allenby sild, mida jordaanlased nimetavad kuningas Husseini sillaks, ühendab Iisraeli Jordaaniaga.

1967. aastal kaotas Jordaania sõjas Iisraeliga Jordani läänekalda, mille tagajärjel elab Jordaanias ligi 2 miljonit Palestiina põgenikku, moodustades kolmandiku riigi rahvastikust. 1994 sõlmisid Jordaania ja Iisrael rahulepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles