Video: «vikerkaarekohv» on uus kohvitrend

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vikerkaarekohv»
«Vikerkaarekohv» Foto: Youtube

Austraalias asuvat Melbourne`i peetakse kohalikuks kohvipealinnaks, kuna sealt on saanud alguse mitmed uued kohvitrendid.

Uusimaks on niinimetatud vikerkaarekohv, mida saab teha kahel viisil, millest üks on tervislik ja teine tavapärane kohv värvilise «kunstiga», edastab news.com.au.

«Vikerkaarekohvi» leiutasid Melbourne´i Too Many Chefs kohviku omanikud, kelle sõnul on selles joogis kasulikke aineid nagu näiteks C-vitamiini, mis aitab võidelda haigustekitajatega ja tugevdab immuunsüsteemi.

Twitteris on seda kohvi nimetatud psühhedeeliseliseks ja hulluks, kuna värvilised osad jätavad sageli ebatavalise mulje.

Kohviga katsetajate sõnul tuleb kohv dekodeerida ja siis uuesti osade kaupa kokku panna.

Austraallaste «vikerkaarekohv» on kofeiinivaba jook, selles leidub peedimahla, matcha rohelist teed ja tavalist rohelist teed ning harilikku kollajuurt.

Seda kohvi saab tellida mitmes variandis, kus koostisosad on erinevates vahekordades.

Uus kohvitrend on jõunud ka USAsse ja Euroopasse, kus tehakse lisaks tervisekohvile ka tavalist latet, kuid barista lisab piimale toiduvärve, et saada värviline osa. Tegemist on värvilise piimakunstiga, mille tegemine nõuab harjutamist ja oskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles