Viljandi kultuuriakadeemia noored aitavad politseil elusid päästa

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu talvel filmisid Viljandi kultuuriakadeemia tudengid operaator Veiko Taluste juhendamisel Viljandi Metsakalmistul helkuri kandmist propageerivat reklaamklippi.
Mullu talvel filmisid Viljandi kultuuriakadeemia tudengid operaator Veiko Taluste juhendamisel Viljandi Metsakalmistul helkuri kandmist propageerivat reklaamklippi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuuri ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengite koostöös valmisid kaks helkuriklippi, mis juhivad inimeste tähelepanu pimedal ajal helkuri kandmise vajalikkusele.

«Viljandi kultuuriakadeemia noored olid kohe nõus ühiskondlikult olulise teema teadvustamises kaasa lööma ning klippide valmistamisega õnnetuste ärahoidmisse ka oma panuse andma,» rääkis Lõuna prefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht Tiit Allik idee teostamisest.

«Noored mõtlesid välja politseinike tõstatatud teemaga sobivad stsenaariumid ning filmisid kaks meie valitud lugu. Oleme tulemusega rahul, tudengite originaalne lähenemine aitab kindlasti probleemidest aru saada. Usun, et meie ühistegevus aitab igapäevase liikluskultuuri paranemisele kaasa,» lisas Allik.

Helkuriklipid valmisid teatrikunsti visuaaltehnoloogia üliõpilaste Madli Uuemäe ja Sander Põllu ning kaastudengite koostööna. Üliõpilasi juhendas Veiko Taluste.

«Kõrgkooli ja politsei koostöökogemus sellises vormis oli esmakordne, varem oleme Paikuse politseikooliga kultuurivahetust teinud. Praeguse projektiga avanes juba uus, väga tulemuslik tasand ning leian, et samas suunas tuleks jätkata,» tõdes Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja.

«Just viimasel ajal on meie koolis töö rõhuasetus liikunud kõrgkoolide ja ettevõtete ning organisatsioonide koostööle, kus üheks väljundiks on reaalses õppetöös valminud tulemused, millel on partnerite jaoks laiem tähendus ja/või selge kasutusväärtus,» lisas ta.

Klippe saab vaadata Youtube’ist ning politsei- ja piirivalveameti Facebooki leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles