Pildid ja video: Islamiriigi eest põgenejad upuvad Eufrati jõkke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraaklased põgenevad äärmusrühmituse Islamiriik kätte 2014. aastal langenud Fallujah´st riskides eluga, sest neil tuleb ületada jõgi.

Maailma meedias levivad fotod, millel on näha põgenenud täiskasvanuid ja lapsi uppumas Eufrati jõkke, edastab AP.

Iraagi armee piirab Fallujah´t, milles arvatakse olevat lõksu umbes 50 000 tsiviilelanikku, kes üritavad lahkuda enne kui lahingud linna jõuavad.

Fallujah`st on välja pääsenud umbes 3000 perekonda, kes peavad ületama Eufrati jõe, et teisel kaldal asuvasse põgenikelaagrisse jõuda, samas aga ei jätku kõigile paate.

 «Põgenikud kasutavad kõiki abivahendeid, mis neid veepeal hoiavad, kaasa arvarud puitmööbli osad ja tühjad tünnid. Tegemist on ohtliku jõeületamisega, mille käigus hukub palju inimesi,» teatas piirkonna ametnik Shakir al-Issawi.

Seni hukkunute täpne arv ei ole teada, kuid meditsiinitöötajate andmetel on neid umbes 18, kellest seitse on lapsed.

ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Amet (UNCHR) kinnitas rohkem kui kümne inimese hukkumist Eufrati jõe ületamisel.

Humanitaar- ja militaarekspertide teatel on olukord Fallujah´s katastroofiline, sest Islamiriik ähvardas tappa põgeneda plaanivad linlased.

Fallujah´asub Iraagi pealinnast Baghdadist 65 kilomeetri kaugusel läänes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles