Elu24 Live/ Külas käis šarmantne Uku Suviste koos kaunite üllatuskülalistega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 2. juunil käis Elu24 Live`il külas alati šarmantne Uku Suviste. Meest saatsid üllatuskülalistena lauljannad Getter Jaani ja Grete Paia, kellega koos ka uus lugu esitati. Vaata järele, mis meeleolukas ja üllatusi täis saates toimus ning osale Uku särgi loosis!

Uku Suviste on sündinud 6. juunil, 1982 Võrus ning on andekas laulja, pianist, laulukirjutaja ja muusikaprodutsent.

Uku Suvistel on laiapõhjaline muusikaharidus, ta on õppinud nii Eestis kui ka USA-s. Ta on töötanud helirežissööri ja muusikaprodutsendina ning olnud mitme Eesti tuntud artisti lugude produtsent. Lisaks omapärase tämbriga vokaalile oskab Uku mängida mitut pilli. Lisaks on ta mänginud sarjas «Üheotsapilet» läbivat kõrvalosa ja kavatseb edaspidigi näitlemisega tegeleda.

Foto: Erlend Štaub

Uku õppis Tallinna 21. Keskkooli muusikakallakuga klassis.

Lisaks laulis ta Tallinna Poistekooris ja Lydia Rahula juhatatavas kooli poistekooris. Kui ta astus Tallinna Muusikakooli, lubati tal tänu heale solfedžo tundmisele ja heale muusikalisele kuulmisele käia solfedžotunnis koos kahe aasta võrra rohkem õppinutega. Muusikakooli lõpetas ta klaveri erialal 1997. aastal.

Kooli kõrvalt tegeles Uku ka spordiga – põhikooli ajal mängis tennist ja keskkooli ajal tegeles kergejõustikuga. Kui ta 2000. aastal Tallinna 21. Keskkooli reaal-keelte klassi lõpetas, sai ta kiituskirja kahes aines – muusikas ja kehalises kasvatuses.

Pärast keskkooli lõpetamist läbis Uku kaheksakuuse sõjaväeteenistuse Tallinna Üksik-Vahipataljonis.

2001. aastal astus ta Eesti Infotehnoloogia Kolledžisse, mille lõpetas arvutisüsteemide administraatori erialal. Lisaks sellele hakkas ta 2002. aastal õppima Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazz-laulu.

Alates 2006. aastast täiendas ta end poolteist aastat laulu ja muusikaproduktsiooni erialal Berklee Muusikakolledžis USA-s. Tänu oma suurepärastele tulemustele kuulus ta kõikide semestrite vältel Dean's Listi ehk andekaimate õpilaste nimekirja.

Foto: Erlend Štaub

Tunnustused:

Uno Naissoo nimeline loomingu- ja interpretatsioonikonkurss:

2004 originaallugu «Never Have to» pälvis Uno Naissoo eripreemia

2005 kuuehäälne a cappella vokaalansambliseade «Sõbrad» saavutas teise koha

2008 võitis esikoha looga «Refreshing»

Noorte lauljate konkurss «Kaks takti ette»

2005. aastal osales Uku tuntud laulukonkursil «Kaks takti ette» ja pälvis kolmanda koha. Ühtlasi oli ta konkursi parim meeslaulja.

Rahvusvaheline konkurss «Uus laine»

2010. aasta suvel osales Uku Jūrmalas peetaval Venemaa suurimal laulukonkursil «Uus laine» nimelisel lauluvõistlusel, kus saavutas kolmanda koha. Lauluvõistlust näidati televisioonis 31 riigis ja kokku kandideeris võistlusele sel aastal enam kui 12 000 lauljat.

Foto: Erlend Štaub

Uku isa on üks Eesti edukamaid teleprodutsente Raivo Suviste, tema ema on Heli Suviste-Polikarpus. Uku onu Väino Puura ja onunaine Sirje Puura on tuntud eesti ooperilauljad.

Foto: Erlend Štaub

Ajakirja Kroonika lugejad valisid Uku Suviste 2010. aasta Eesti seksikaimaks meheks.

2010. aasta lõpus esines Uku Kanal 2 saates «Tantsud tähtedega», kus tema tantsupartner oli tantsuõpetaja ja sama saate juht Kaisa Oja.

Uku Suviste on UNICEF Eesti noortepatroon alates 2011. aastast.

Foto: Erlend Štaub

Anu Saagim tänab rõivabrändi REPLAY - Foorumi keskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles