Uku Suviste kehastub taas Prince'iks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Suviste kehastub taas Prince'iks
Uku Suviste kehastub taas Prince'iks Foto: TV3

Legendaarsele, hiljuti meie seast lahkunud artistile teeb sel suvel uhke tribüüdi Uku Suviste. Kontsert toimub Õllesummer Festivalil, Simonsig veini- ja jazziaias reedel, 08. juulil kell 19.

Foto: TV3

Uku räägib, et Prince on äärmiselt mõjukas artist: «Kogu tema tegemistes on näha, et kõik detailid on viimseni läbi mõeldud bassi kompresseerimisest fraki nööbivärvini – asjad, millele üks artist ei jõua tavaliselt korraga tähelepanu pöörata, sealhulgas tundis ta hästi ka muusikateooriat ning valdas 27 muusikainstrumenti.»

Prince on kahtlemata olnud üks produktiivsemaid artiste, andes välja 39 stuudioalbumit ning 104 singlit. Võib vaid oletada, kui palju tal lugusid rohkem sahtlis oli. Uku räägib, et kui tavaliselt mõne artisti puhul võiks välja tuua paar lemmikut, siis Prince’i puhul võiks laduda ette kümneid, mis on teatud hetkel teda mõjutanud. Suviste suured lemmikud on kindlasti “Cream”, “Let’s Go Crazy”, “Kiss”, “Musicology”, “Purple Rain” ja “I Wanna Be Your Lover”. Prince kirjutas palju ka n-ö variautorina teistele artistidele, näiteks Chaka Khanile “I Feel For You” ja Sinead O’Connorile “Nothing Compares to You” - mõlemad väga head lood.

Uku usub, et Prince on mõjutanud enamikke Ameerika muusikakultuuri artiste, eriti just funk’i, soul’i ja r’n’b vallas, aga ka peavoolumuusikas. Kuna ta oli innovaatiline nii lugude kirjutamises, helikeeles, produktsioonis kui ka lavalises olekus, siis kahtlemata avaldas tema looming mõju mitte ainult tema tulihingelistele fännidele, vaid kogu muusikatööstusele.

«Taevale tänu, ei pääsenud ka mina sellest. Valisin Jurmalas «New Wave» lauluvõistlusel üheks looks tema esitatud «Purple Rain’i», mis kohe esimesel päeval tõi mind neljandale kohale,» räägib Prince’i tribüüti ettevalmistav Suviste.

Foto: TV3

Kui küsida, mida Õllesummeri kontserdilt oodata, räägib artist, et väga paljud on temalt pärast näosaadet küsinud, et ta teeks mõne Prince’i loo.

«Nüüd küll suure kahjutundega on tegemist mälestuskontserdiga. Oleme pannud kokku parimatest pillimeestest korraliku suure bändi ning valinud välja läbi raskuste meie jaoks tähendusrikkamad lood ning anname oma parima, et näidata tänu legendi elutööle,» lubab Suviste.

Lisaks festivali peaesinejatele The Prodigy ja John Newman astub lavale ca 100 Eesti artisti. 23ndat korda toimuv Õllesummer Festival leiab aset 6.-9. juulil Tallinna Lauluväljakul ning päevapileti hind eelmüügist on 15 eurot ning passi hind 35 eurot. Piletid saab osta Piletilevist.


Uku Suviste - Purple Rain
by bigproblem11
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles