Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Riisisalat linnulihaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Riisisalat linnulihaga.
Riisisalat linnulihaga. Foto: Elukiri

Tiina Lebane, Elukiri

Värskes ürdi-õlikastmes maitsestunud linnulihaga riisisalat on väga maitsev ja efektne ning sobib ka peolauale.
 

Riisisalat linnulihaga
4–6 sööjale
3,5 dl riisi
1,3 l vett
soola riisi keeduvette
300–400 g suitsutatud või grillitud linnuliha
1 suur purk pirnikonservi
400 g rohelisi aedube
300 g eri värvi viinamarju
1 pott rohelist (leht)salatit

Salatikaste
1,5 dl oliivi- või rapsiõli
1 sl palsamiveiniäädikat
1,5 dl värskeid hakitud ürte, näiteks basiilikut, peterselli vm või 1–2 sl meelepäraseid kuivatatud ürte
0,5–1dl pirnikompoti vedelikku
soola ja musta pipart maitsestamiseks
(1 tl sidrunimahla)

Valmistamine
Hauta riis soolaga maitsestatud vees küpseks, selleks kulub umbes 20 minutit. Loputa keedetud riis külma vee all ja jäta nõrguma.

Järgmiseks sega kokku salatikaste. Kui kasutad värskete ürtide asemel kuivatatud ürte, siis soovitan värske maitsenüansi saamiseks lisada kastmele ka pisut ehtsat sidrunimahla. Tükelda linnuliha ja jäta tükid salatikastmesse maitsestuma.

Blanšeeri sügavkülmutatud aedube 3–4 minutit keevas vees ja loputa kohe külma veega. Nii säilib ubade kaunis ja värske roheline värv.

Poolita viinamarjad ja eemalda soovi korral seemned. Viiluta ka kompotipirnid.

Rebi rohelised salatilehed serveerimisanuma põhjale. Tõsta mõned viinamarjad, pirni- ja linnulihatükid kaunistamiseks kõrvale, sega kokku ülejäänud salatiained, kaasa arvatud kastmes seisnud linnulihatükid, keedetud ja nõrutatud riisiga ning tõsta salatilehtedele.

Hoia salatit enne serveerimist vähemalt pool tundi külmkapis.

Märksõnad

Tagasi üles