ETVs algab noorte võistlussaade «Rakett 69»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV saates «Rakett 69» hindab noorte teadusponnistusi professorite žürii koosseisus Rein Kuresoo, Erik Puura ja Aigar Vaigu.
ETV saates «Rakett 69» hindab noorte teadusponnistusi professorite žürii koosseisus Rein Kuresoo, Erik Puura ja Aigar Vaigu. Foto: Ülo Josing

 

«Rakett 69» on uus kaasakiskuv võistlussaade, kus 12 noort teadushuvilist võistlevad 10 000 euro suuruse stipendiumi nimel. Uus noortesaade, mida juhivad Jüri Muttika ja Marta Piigli, on ETV eetris laupäeviti kell 19.35 alates 15. jaanuarist.

 

16-st saatest koosnev võistlus viib noored loodusteadlased huvitavate teadusettevõtmiste maailma, kus tuleb proovile panna meeskonnatööoskused ja olla parim ka päris üksi, lahendades keerukaid, humoorikaid ja konksuga ülesandeid, mida koolis ei õpetata.

Noori teadlasi hindavad kolm professorit: Erik Puura, Aigar Vaigu ja Rein Kuresoo. Professorite valvsad silmad ja konstruktiivne kriitika on abiks nii saates osalejatele kui ka televaatajale.

Lisaks telesaatele valmib igal nädalal hoogne ja humoorikas veebisaade, mida näeb aadressil www.rakett69.ee. Veebisaates räägivad professorid lahti ülesannete teaduslikud tagamaad ning selgitavad, millised oleksid loogilised lahendused. Lisaks näeb lahedaid lõike sellest, kuidas võistlejad ülesannetega toime tulid ning mida põnevat juhtus meeskonnaliikmete omavahelises suhtluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles