Parimad maskimeistrid sõidavad pealinna lustima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmista mask.
Valmista mask. Foto: Maarja-Magdaleena gild

Pärnu keskraamatukogu kuulutas välja suure maskikonkursi 2.-5. klassi lastele, kellest 30 paremat maskimeistrit sõidavad preemiareisile Tallinna lasteraamatupäeva maskirongkäigule.

Konkursile esitatav mask peab olema kerge, vastupidav, hästi teostatud ja sellel kujutatud kirjandustegelane äratuntav. Mask võib olla tavaline või pulga otsas kantav. See tuleb hiljemalt 1. märtsiks Pärnu keskraamatukogu lasteosakonda tuua, kus korraldatakse maskinäitus ja valitakse välja 30 paremat, kes lasteraamatupäeva maskirongkäigule sõidavad.

Konkursi korraldajate teatel saab suures maskiteos osaleda laps, kes meisterdamissooviga keskraamatukogu lasteosakonda tuleb. Seal on vaatamiseks ja ideede ammutamiseks välja pandud maskiraamatud, ajakirja Täheke maskinõuanded ja mõni tore mask. Raamatukoguhoidjatel on pisut maskimaterjaligi varutud.

Maskikirjandusega tutvuma ja väikestes improviseeritud töötubades osalema on oodatud lapsed ka koos oma kunstiõpetaja ja maskimaterjalidega.

2. aprillil oodatakse Eestimaa lapsi üheskoos tähistama rahvusvahelist lasteraamatupäeva Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas ja osa võtma suurest laste maskirongkäigust Tallinna vanalinnas.

Maskirongkäigus kannavad osalejad enda valmistatud maske, mis on inspireeritud armastatud raamatukangelastest üle maailma.

Rongkäik algab Eesti lastekirjanduse keskuse juurest ja lõpeb Nukuteatris, kus kõigile osalejatele pakutakse tasuta etendust “Nukumängu ABC”, nukumuuseumi külastust ning kringlit ja morssi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles