Tuleskulptuuride MM algab eelvoorudega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleskultpuurid.
Tuleskultpuurid. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalavahetusel antakse Tallinnas eelvoorudega avalöök tänavusele tuleskulptuuride maailmameistrivõistlustele, mille finaal toimub nädal hiljem.

Korraldajate teatel teevad võistlusel otsa lahti laupäeval tudengid ja keskkooliõpilased, kes esitlevad kell 18 Tallinnas Mustamäel kultuurikeskuse Kaja taga asuval staadionil oma tuleskulptuure. Skulptuurid ja kuused süttivad ühiseks kultuurituleks. Osalevatest võistkondadest üks pääseb järgmisel päeval toimuvasse maailmameistrivõistluste eelvooru.

Pühapäevases maailmameistrivõistluste eelvoorus osalevad Admiraliteedi basseini ääres võistkonnad Lõuna-Koreast, Mehhikost, USAst, Prantsusmaalt, Venemaalt, Norrast, Soomest, Šveitsist, Leedust, Lätist ja Eestist.

Kell 9 hommikul algab tuleskulptuuride ehitamine, võistkondadel on skulptuuri valmistamiseks aega kaheksa tundi. Tuleskulptuurid süttivad kell 18. Eelvoorust pääseb 22. jaanuaril Shnelli tiigi ääres toimuvasse finaali edasi kuus võistkonda.

Ettevõtmist kureerib maailma esimese tuleskulptorite ühenduse asutaja rootslane Gunnar Carl Nilsson, kes 1998. aastal korraldas Stockholmis tuleskulptuuride I Euroopa meistrivõistlused.

Pealtvaatajaile on kõik võistlused tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles