Ameerika saab esimese kiilaka missi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kayla Martell
Kayla Martell Foto: Abc

Miss Delaware Kayla Martell võib saada iludusvõistluse Miss Ameerika esimeseks ilma juusteta võitjaks.

Sel laupäeval toimuvas finaalis astub üles kaunitar, kelle juuksed hakkasid juba kümneaastaselt alopeetsia tõttu välja langema, vahendab Daily Mail.

Kayla võistles Miss Delaware'i tiitli nimel kolm korda ilma parukata, kuni tal soovitati juuksed pähe panna. Igapäevaelus eelistab kaunitar loomulikku välimust.

«Inimesed eeldavad esmapilgul, et olen kas väga haige või läbinud kemoteraapia. Parukaga on mul uusi inimesi kohates hetk, mil nad ei muretse mu pärast. Seejärel saan alopeetsia omadel tingimustel teemaks tõstatada,» seletas Kayla.

22-aastane Kayla on juba kolmandast eluaastast unistanud Miss Ameerika tiitli võitmisest. Tal diagnoositi alopeetsia seitse aastat hiljem, kui ta märkas, et juukselahk on laienenud.

Kayla on Ameerika Alopeetsia Areata Fondi eestkõneleja: «Kõige tähtsam on leida teisi inimesi, kellel on alopeetsia. See on parim asi, kui leiad kellegi, kellele saad toetuda.»

Alopeetsia on autoimmuunne häire, mille tagajärjel ründab keha karvanääpse ning takistab või peatab karvakasvu täielikult.

Vaata ABC videolugu allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles