Sille Sutting Brisbane'ist: krokodillid ja maod on linna pääsenud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sille Sutting
Sille Sutting Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

«Lihtsa elu» staar Sille Sutting, kes resideerub koos kallima Joel Leifiga Austraalias, rääkis katastroofilisest olukorrast Brisbane'is, kus vesi tõuseb iga sekundiga ning uudistes palutakse inimestel kodud maha jätta.

«Pool Brisbane'i on evakueeritud ja kesklinnas lülitati täna hommikul elekter välja! Kui viimati oli selline uputus 1974. aastal ja veetase oli tõusnud 4,2 meetrit, siis homseks lubatakse kella neljaks päeval 5,4 meetrit,» rääkis Sille Buduaarile.

«Kõik jõeäärsed restoranid ja villad on ära uppunud ja mööda jõge ujuvad restoranide platvormid, mööblid, majade tükid jne. Poed on tühjaks ostetud, uus kaup ei jõua isegi kohale. Ka krokodillid ja mürgised maod on linna pääsenud!»

Paljud linnaosad, mis on siiski eelnevalt tühjaks evakueeritud, on juba vee all, kuid olukord läheb iga hetkega tõsisemaks.

«Inimesed kas ise lähevad kuhugi mujale või lähevad evakueermiskeskusesse, kus praegu juba on umbes 5000 inimest. Uudistes räägitakse hommikust õhtuni, et asi on väga tõsine ja ärge paanitsege ja palutakse riskipiirkondades kodud maha jätta,» kirjeldas Sille.

Kõige hullem oli Sille sõnul Toowoomba linnakeses Brisbane'i lähedal, kus tuli ootamatult mudalaviin koos tulvaveega: «Surnuid on praegu 12, aga õnneks kadunud inimeste arv on langend 78-lt 51-le.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles