Matkasellid läbivad admirali auks 20 kilomeetrit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kaitseliidu Järva malev kutsub koos oma eriorganisatsioonidega (Naiskodukaitse, Noored Kotkad ja Kodutütred) 13. veebruaril viiendale admiral Johan Pitka mälestuseks pühendatud rahvamatkale.


Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert ütles, et matka eesmärk on tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet, meenutada Järvamaa kuulsamat meest ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal.
Matk on liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportmist harrastav Järvamaa 2011» II etapp.
Järva maleva muretsetud buss stardib Peetrist kell 9, et sõita edasi Jalgsemale. Matk algab pärast mälestuskõnesid Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest. Ligi 20 kilomeetri pikkune matkatee kulgeb Jalgsemalt läbi Järva-Jaani Peetrisse.

Matkajate kolonniga liiguvad ohutusvestides kaitseliitlased, kes jälgivad osalejate liikumise ohutust ja annavad õigel ajal infot liiklusvahendite ilmumise kohta.
Äraväsijate tarvis liigub kolonni lõpus väikebuss ja korraldatud on ka esmaabi. Poolel teel ootab kõiki kosutuseks tee ja pirukad ning finišis Peetris soe supp.
Järva malev palub matkalistel panna selga ja jalga ilmastikule sobivad rõivad ja jalanõud. Kaasa võtta termos sooja joogiga, veidi suupisteid ning eelmistel aastatel osalenutel kindlasti matkakaart. Tuleb loosimine nende vahel, kes on käinud matkal kolm või rohkem kordi.
Matkalised, kes on osalenud kolm korda, saavad endale rahvamatka tunnustega salli.
Kõikidele uutele jagatakse matkakaarte, millega on võimalik tulevastelt admiralimatkadelt templeid koguda ja loosimistes osaleda. (JT)

TEAVE
V Pitka matka orienteeruv ajakava:
Kl 9 väljasõit Peetrist Jalgsemale.
Kl 9.15–9.30 kogunemine Jalgsemale.
Kl 9.45–10 avatseremoonia Jalgsemal.
Kl 10 algus Jalgsemalt.
Kl 11.30–11.50 peatus Järva-Jaanis.
Kl 12.50–13.10 sooja tee ja piruka peatus.
Kl 15.30 matka lõpp, osalejate registreerimine, soe supp ja auhindade loosimine.

Osalejad saavad end kirja panna 10. veebruarini Järva maleva telefonil 384 9170 või e-mailitsi: urmas.piigert@kaitseliit.ee. Lisainfo Järva maleva staabiülemalt kapten Vello Popsilt (5342 7256, või 717 9702 või vello.pops@kaitseliit.ee).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles