Haigur maiustas jänesega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigur püüdis jänese
Haigur püüdis jänese Foto: AFP / Scanpix

Hollandi loodusfotograafi Ad Sprangi kaamera ette jäi haigur, kes maiustas jänesega.

Sprangi sõnul oli linnu selline käitumine üsna ebatavaline ning illustreerib ilmekalt looduse kummalisust, edastab Daily Mail.

«Linnud söövad tavaliselt kalu ja väikseid loomi. Kuid see haigur märkas järsku tumeda karvaga jänest ning püüdis selle kinni,» märkis fotograaf.

Fotograafile jäi dramaatiline stseen silma Kesk-Hollandis Vianenis.

«Tegin ilusast ja majesteetlikust haigrust fotosid, kui järsku ilmus maapinnal olevast urust musta karvkattega jänes. Jänes köitis haigru tähelepanu ja ta liikus aeglaselt selle looma poole. Õhus oli tunda pinget,» meenutas hollandlane.

Lind, kes tavapäraselt kaladest toitub, neelas jänese lõpuks tervelt alla.

Fotograafi arvates võis linnul nälg olla.

«Kõik juhtus väga kiiresti. Mul õnnestus jänese püüdmisest paar fotot teha, enne kui haigur koos oma saagiga kaugemale lendas,» lausus Sprang.

Fotograaf lisas, et ta on haigruid näinud hiiri ja ka suuremaid kalu püüdmas, kuid mitte kunagi varem pole ta märganud, et need linnud jänestega maiustaks.

Haigurlased (Ardeidae) on pika ja peenikese kaela ning terava nokaga toonekurelised. Lennu ajal on kael kõver.

Linnu looduslik levila hõlmab Euraasia parasvöötme ja osaliselt ka Aafrika. Linnu üldpikkus on 90–98 sentimeetrit, tiibade siruulatus 175–195 sentimeetrit.

Haigrud kaaluvad 1 - 2 kilogrammi. Nende sulestik on valdavalt hallikasvalge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles