Rahvateater toob lavale Jüri Tuuliku esiknäidendi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Tuulik.
Jüri Tuulik. Foto: MARGUS TAAL/MAALEHT/MARGUS TAAL

Oma 48. aastapäeva tähistav Saaremaa rahvateater toob üle pikkade aastate taas vaatajate ette Jüri Tuuliku esiknäidendi “STB 72-08”, kirjutab Saarte Hääl.

“Palju aega polegi enam jäänud,” ütleb lavastaja Ellen Teemus. “Lohutan end sellega, et Tuuliku tekst on selline lahe, jääb kergesti meelde. Kui sa vähegi oma tegelaskujusse sisse elad, saad tekstiga hakkama.”

Jüri Tuuliku esimest avaldatud näidendit “STB 72-08” on kunagi mänginud Endla teater.

“See näidend oli esitatud isegi üleliidulisele preemiale, aga kuna üks näidendi tegelane toob lavale kolm kastitäit veini, Moskva sellisele lavaloole preemiat ei andnud – parasjagu oli ju moes võitlemine alkoholismi vastu,” rääkis Teemus, keda võlus see näitemäng seepärast, et teemad, millest seal räägitakse, on aktuaalsed praegugi.

Lavastuses teeb kaasa rahvateatri raskekahurvägi: Mait Merivald, Merike Merilo, Virgo Neemre, Tiia Marist, uustulnukad rahvateatri ridades Rando Väljaots, Juhan Nemvalts jt. Lavastaja lubab, et pärast esietendust tuleb pisike pidu, kus teatraalid saavad tantsida Rein Ranna pilli järgi.

Rahvateatri järgmine suurem üritus on Debora Vaarandile pühendatud festival.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles