Galerii: Aides esitles muusikavideot oma esikalbumi hittloole «Unbelievable»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti alternatiivrokkbänd Aides esitles teisipäeval, 11. jaanuaril Tallinnas Solarise kinos muusikavideot oma esikalbumi hittloole «Unbelievable».

Video režissöör Andzei Matsukevitsi sõnul on kõnealune video tema karjääri üks huvitavamaid ja mitmetahulisemaid, mille tegemiseks kasutas ta innovaatilist filminippi,  mille sarnast pole keegi varem maailmas kasutanud.

«Unbelievable» muusikavideo võtted algasid eelmise aasta oktoobri alguses ning kestsid detsembrini. Võtteperiood kujunes operaator Vanaisa sõnul pikaks eelkõige seetõttu, et põhitöö pidid ära tegema vaid kaks meest - režissöör Andzei Matsukevits ja tema ise.

Aidese muusikavideo «Unbelievable» meeskond:  

Produktsioon: Icon Studios (icon.ee)
Režissöör: Andzei Matsukevits
Operaator: Vanaisa
Montaaž: Icon

Bändist

Aidese kolmliikmeline bänd ei sea endale musikaalseid piiranguid. Nad segavad kokku põnevaid žanreid rokist jazzini. Aidese muusikat iseloomustab energia ja intelligentsus.  

Nende repertuaar sisaldab mõjutusi sellistelt tuntud maailmategijatelt nagu Incubus, Radiohead, Biffy Clyro, Dredg ja Mew. Nad on live bänd suure algustähega, kuna annavad igal kontserdil endast viimase ja muudavad iga esinemise unikaalseks – olgu selleks tipptasemel videoinstallatsioonid või keelpilliorkestri toel lugude esitamine.  

Aidese debüütalbum ilmus eelmise aasta mais ning seda turundati sotsiaalvõrgustikes ja tulihingeliste fännide abi kasutades. Plaat tõusis edetabelite tippu, püsides seal nädalaid.

Eelmisel aastal tuuritas bänd Venemaal. Sel aastal otsitakse võimalusi rahvusvahelisel turul läbilöömiseks. 

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles