Aides ja Bert on Beats astuvad reedel üles festivalil EuroSonic

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aides esinemas Von Krahli teatris Tallinn Music Weeki raames üritusel «Rabarock presents»
Aides esinemas Von Krahli teatris Tallinn Music Weeki raames üritusel «Rabarock presents» Foto: Jelena Rudi

 

Homme lendavad Hollandisse Groningeni Euroopa mõjukaimale showcase-festivalile EuroSonic alternatiivrokibänd Aides ning tantsumuusikamogul Bert on Beats.

 

Sündmuse vääriliseks tähistamiseks on Eesti tiim Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011, Tallinn Music Week, Rabarocki festival ning Raadio 2 ühendanud jõud oma Läti ning Slovaki sõpradega. Festivalil astub üles enam kui 250 kollektiivi nende seas ka kaks Eesti artisti.

Aides on terviklik trio, kes ei karda üle astuda helilistest piiridest. Neid on tituleeritud nii unikaalse «intensiiv-roki leiutajateks» kui lihtsalt üheks paljutõotavamaks bändiks kohalikul muusikamaastikul. Bänd on mõjutusi saanud tuntud maailmategijatelt nagu Incubus, Radiohead, Mew jt. Aidese mullu ilmunud debüütalbumile sai osaks nii kriitikute poolehoid kui publikumenu.

Bert on Beats, tuntud ka kui DJ Critikal, on Berliini tantsuleibli Man Recordings uus kuum artist. Segades Ühendkuningriigi bassikultuuri põhjatut pärandit Angoola ning teiste Uue Maailma žanritega, loob BoB rahvusteülest ja tulevikukõlalist hüper-hübriid heliriba. Ta on treinud remikse sellistele maailmanimedele nagu Buraka Som Sistema, Ku Bo, Gotan Project jt. Tema tantsuträkke mängivad sellised maailmaklassi dj-d nagu Sinden, Brodinski, Feadz jt. Bert On Beatsi album «Antenna of Tallinn» ilmub käesoleva aasta veebruaris-märtsis.

Aides ja Bert on Beats astuvad festivalil üles reedel 14. jaanuaril.

Vaata ka videot Bert on Beats feat. Anbuley «Suomo»!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles