Surnud koer tekitas terrorismiohu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud koer tekitas terrorismiohu
Surnud koer tekitas terrorismiohu Foto: SCANPIX

USA New Jersey Newark Liberty lennujaama ametnikud sattusid surnud koera tõttu probleemi ette.

Möödunud nädalal pidid nad langetama otsuse, kas lasta lennukil lennuväljale tagasi pöörduda või mitte, kirjutab foxnews.com.

Nimelt olid lennujaama töötajad unustanud läbivalgustamata Los Angelesse lennanud lennuki pagasi hulgas olnud paki. Viga avastati alles siis, kui lennuk juba õhus oli.

Juhtum sai alguse sellest, et üks reisija pani paki, mille sees oli ta surnud koer, läbivalgustamiseks. Ametnikud selgitasid, et kuna seda pakki ei saa lennukisalongi kaasa võtta, siis tuleb mehel see viia kontrollimiseks ja pardale saatmiseks suure pagasi läbivalgustamispunkti.

Mees viiski selle sinna, kuid seal pandi see millegipärast lennukile ilma seda uurimata.

Kui see päevavalgele tuli, korraldas lennujaama juhtkond hädanõupidamise teemal, kas lennuk tagasi kutsuda. Nad ei välistanud näiteks, et surnud koera sees võib näiteks pomm või biorelv olla.

Lõpuks jõuti otsusele, et terrorismioht on minimaalne ning Continental Airlines lennufirma lennukit tagasi lendama ei sunnita.

USA lennuturvalisusameti sõnul oleks Newarki lennujaama töötajad pagasikontrollis pidanud hoolikamad olema.

Ameti esindaja sõnul tundub lennujaama otsus põhinevat faktidel, kuid nad siiski alustasid omapoolset uuringut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles