Donald Trump EgyptAiri õnnetusest: kes siis veel, kui mitte terroristid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump võttis sõna sel neljapäeval Vahemerre kukkunud EgyptAiri lennuki temal.

Trump postitas Twitterisse sõnumi: «Kes siis veel, kui mitte terroristid.Tõenäoliselt järjekordne terrorirünnak lennukis, see tõusis Pariisist õhku. Millal me saame tugevaks, nutikaks ja tähelepanelikuks? Tõeliselt vihaleajav ja haige!»

Umbes kaks tundi pärast Trumpi tviiti teatas Egiptuse lennundusminister Sherif Fathy, et tõenäoliselt oli tegemist terroriakti, mitte tehnilise veaga.

Trumpi tviit tõi kaasa USA endise kaitseministri ja Luurekeskagentuuri (CIA) juhi Robert Gatesi kriitika.

«Veel on vara öelda, mis selle lennuki alla tõi. Mis siis, kui ei olnudki tegemist terrorirünnakuga?Mida Trump selle peale kostab? Parem on ära oodata faktid ja ametlikud uurimistulemused,» lausus Gates.

Egiptuse võimud ja EgyptAir teatasid esmalt, et Kreeka Karpathose saare juurest leiti oletatavalt õnnetuslennuki osi, hiljem lükkas Kreeka selle ümber, kuid täna teatas Egiptus uuesti, et Aleksandria lähedalt merest on leitud vrakk.

Airbus A320, mille pardal oli 66 inimest, kadus radariekraanilt neljapäeva hommiku varajastel tundidel Vahemere kohal, olles teel Pariisist Kairosse.

Trumpi rivaal USA presidendivalmistel, Hillary Clinton, oli Trumpi seisukohaga nõus öeldes, et Egiptuse lennukiga toimunu on oletatavalt terroriakt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles