Mustpeade majas kõlab juudi rahvamuusika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rubina.
Sofia Rubina. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel neljapäeval ja pühapäeval toimuvad Tallinna Mustpeade majas üritused “Juudi rahvamuusika ühendatud džässiga”, millel kuuleb selle rahva muusikat ja pakutakse suupisteid.

Ürituse korraldaja Heili Vaus-Tamme teatel kõlavad üritusel laulud jidiši ja heebrea keeles. Esitletakse just idamaist juudi kultuuri osa.

“Tegu on ainukordse juudi kultuuri õhtuga, kus laulu, instrumentaalmuusika, kostüümide, videokatkete, rahvussöögi ja kommentaaride kaudu antakse pilt maast ja ajastust,” rääkis Vaus-Tamme. “Publik ja esinejad on ühtses salongiõhkkonnas, publik kaetud laudade taga, esinejad vabas vormis suhtlemas kuulajatega. Toitude hulgas on juudi rahvusroog hummuski.”

Juudi rahvamuusika ühendatud džässiga - see on meie kultuuripildis tõesti nii harv nähtus, et väärib tähelepanu. Ammugi et tegijad nii head ja autentsed - kava vedajaks on juudi päritolu ning samas parim Eesti džässilauljatar.

Kava veab lauljatar Sofia Rubina, keda saadab saateansambel koosseisus Andre Maaker kitarril, Julia Anstal flöödil, Ara Jaraljan kontrabassil ja Aleksandra Anstal löökpillidel.

Vaadatakse filmi “Shney Soshanim” (“Kaks Roosi”).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles