Mida tegi rahandusminister Sven Sester kaasaga Cannes`i festivalil ja kelle raha eest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester koos kaasaga väisas nädalavahetusel Cannes’i filmifestivali
Rahandusminister Sven Sester koos kaasaga väisas nädalavahetusel Cannes’i filmifestivali Foto: Erlend Štaub

Cannes'i filmifestivalil oli kohal ka meie rahandusminister Sven Sester koos oma kauni kaasa Kairiga. Lugejatel on tekkinud õigustatud küsimus, mida tegi filmifestivalil rahandusminister ja kas tema abikaasa visiidi glamuursele üritusele maksid kinni eesti maksumaksjad.  

Foto: Erlend Štaub

Möödunud nädalal otsis ka Õhtuleht vastust küsimusele, kes kannab Sven Sesteri ja tema kaasa reisikulud Cannes`i festivalile. 

Sellele lihtsale küsimusele ei saadud pikalt vastust ei rahandusministeeriumist ega ka Eesti Filmi Instituudist EFI.

Foto: Erlend Štaub

Teisipäeva õhtul sai Õhtulehe reporter vastuse, et rahandusministri kulud kattis rahandusministeerium, umbes poolteist tuhat eurot ja tema abikaasa reisikulud kattis rahandusminister isiklikult.

Miks väisas Cannes´i filmifestivali rahandusminister, aga mitte kultuuriminister?

Rahandusministeeriumi avalike suhete juhtkond väitis, et kultuuriminister Indrek Saar pidi viibima samal ajal ühel teisel tähtsal kohtumisel ja Sven Sesteri osalemine otsustati viimasel hetkel.

«Me loodame, et nähes seda suurt maailmakino ja tööstust üheskoos, lubavad ka rahandusministeeriumi otsustajad, et Eesti film võiks saada tulevikus rohkem raha,» põhjendas EFI peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins delegatsiooni juhi valikut.

Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristina Haavala lisab: «Lisaks festivali filmiprogrammile tutvustatakse festivalil riikide koostöövõimalusi rahvusvaheliste filmiprojektide ja investeeringute koduturgudele meelitamiseks. Rahandusminister esitles seal uut Film Estonia riiklikku tagasimakseprogrammi.»

Igatahes esindas Sven Sesteri kaunite tualettidega kaasa väikest Eestit vääriliselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles