Esmaspäevases saates «Õhtusöök viiele» kutsus Paap Kõlar külalised krõbekülma ilmaga tünnisauna.
Loe, mida vaaritas õhtusöögisaates Paap Kõlar!
Lisaks Paap Kõlarile, kes on ühtaegu nii lohesurfar, ekstreemsportlane, trummimängija, naljamees, mootorkelgutaja, ettevõtja ja seiklusturismi arendaja, on ka kõik teised selle nädala kodukokad tegusad Otepää-kandi inimesed.
Võõrustama asuvad «Eesti talendi» saates poolfinaali jõudnud Margit Tali, puhkekeskusega seotud ettevõtja Mirell Jakobson, Otepää seikluspargi üks rajajatest Indrek Taukar ning Aivo Puidak, kes majandab ilukeskuses, talvespordivarustuse laenutuses ja majutuskohas.
Paap Kõlari nime teab igaüks. Nii palju kui mehel on hobisid ja tegemisi, nii palju on ilmselt ka erinevaid emotsioone, mille kaudu meest tuntakse. Lohesurfar, ekstreemsportlane, trummimängija, naljamees, mootorkelgutaja ja ettevõtja on vaid vähesed märksõnad, mis ettevõtlikku Paapu iseloomustavad. Eluaeg seikluste vastu huvi tundnud Paap tegeleb Otepääl seiklusturismi arendamisega ning huvilistest tal juba puudust ei tule. Paabu enda viimase aja hitthobi on seotud lendamisega – ta krutib endale propelleri seljale ja liugleb mööda taevalaotusi. Süüa teeb Paap nii, nagu oskab, aga siin polegi tähtis gurmee. Üks korralik seiklus teeb kõhu tühjaks ja nii maitseb kõik, mis hamba all ei karju.
Paap sai 42 punkti 48st.
Retseptid
I EELROOG
Aedviljavardad kadakajuustu suupiste ja lõkkeleivaga
1 paprika
1 kabatšokk
10 kirsstomatit
1 ananass
1 punane sibul
Lõik kõrvitsat
1 leib
200 g kadakajuustu
Marineeri köögiviljad õli, sidruni, küüslaugu, sinepi ja suhkruga ning lase neil marinaadis seista umbes üks tund. Siis eelküpseta neid kergelt ahjus. Roog ise valmib metsas lõkkel. Aja köögiviljatükid vardasse ja küpseta neid lõkkes, kuni aedviljad muutuvad kuldpruuniks. Serveeri koos kadakajuustu ja dipikastmega, joogiks paku kuuma kirsimahla.
II EELROOG
Täidetud tomatisuupisted ja soolakurgiamps meega
5 tomatit
1 sibul
100 g soolaseeni
100 g hapukoort
pipart
4 soolakurki
mett
Tomatitel lõika kaas sakiliselt ära ja uurista tomati sisu välja. Sinna asemele pane soolaseentest, sibulast, hapukoorest ja piprast valmistatud täidis. Kaunista maitserohelisega. Soolakurgist lõika parajad tükid, uurista samuti sisu välja, täida see meega. Serveeri roog kodukaljaga.
PEAROOG
Forell ja täidetud kartulid fooliumis lehtsalati ja valge veiniga
1 kg forelli
5 kartulit
100 g kodujuustu
50 g riivitud juustu
1 muna
200 g lehtsalatit
150 g hapukoort
Maitsesta forellitükid sidruni, pipra ja soolaga ning küpseta need fooliumi sees koos võiga pehmeks. Kartulid keeda koorega pehmeks, siis lõika kartuli ülemine osa ära ja uurista kartuli sisu välja. Sinna sisse pane kodujuustu, riivitud juustu, muna ja maitserohelist ning küpseta ahjus 10 minutit. Enne kartuli serveerimist võib seda korraks kaminas järelküpsetada. Kala ja kartuli juurde serveeri lehtsalatit hapukoorega. Maitseta salatit soola, suhkru, sidruni, tilli ja cayenne'i pipraga. Serveeri toit valge veiniga.
MAGUSTOIT
Mustika-kohupiimakook piparmünditeega
400 g muretainast
250 g mustikaid
3 muna
200 g suhkrut
150 g maitsestamata jogurtit
2 spl tärklist
Aseta koogivormi põhja muretaigen nii, et taigna servad kenasti üles jääksid, taigna põhja aseta ohtralt terveid mustikaid. Sega mikseriga munad, suhkur, maitsestamata jogurt ja tärklis. Vala segu mustikatele, küpseta ahjus 185 kraadi juures 40 minutit. Serveeri kook piparmünditeega.