Video: iidses lossis kummitab 14. sajandi kuninganna Isabella?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risingi kindlusloss
Risingi kindlusloss Foto: Wikipedia.org

Ühendkuningriigis Norfolkis asuvad Risingi kindluslossi varemed, milles väidetavalt kummitab 14. sajandil elanud kuninganna Isabella, keda tema kaasaegsed kutsusid Prantsuse emahundiks.

Üleloomuliku uurija ja fotograafi, 54-aastase Andy teatel jäi selles lossis ta kaamera ette midagi, mida saab pidada kummituseks ning enne kummalise kuju ilmumist kuulis ta riiete kahinat, edastab Caters News.

Risingi lossi Valges toas möödunud aasta aprillis  tehtud fotole jäi udune naisekuju, kelle jalgade juures oli koer. Legendi kohaselt oli nimetatud ruum kuninganna lemmikpaik.

Andy teatel kuulsid nii tema kui ka ta kaaslased lossiekskursiooni ajal mitmel korral huntide ulgumist, kuid ulgumine ei jäänud millegipärast salvestistele.

Fotograafi teatel ei näinud ta pilti tehes midagi väga erilist, kuid kui ta vaatas fotosid hiljem arvutist, eristus selgelt naisekuju koos koeraga.

«Inimkummitus koos koerkummitusega on väga eriline. Kõik, kes meie gruppi kuulusid arvavad, et tegemist on kuulsa kuninganna Isabellaga,» teatas inglane.

Prantslanna Isabella (1295 - 1358) oli Inglise kuninga Edward II (1284 - 1327) abikaasa, keda kutsuti tema vägivaldse ja julma iseloomu tõttu Prantsuse emahundiks.

Risngi kindlusloss ehitati 12. sajandil  Arundeli krahvi William d`Aubigny II poolt. Hiljem oli see loss Montaltsi suguvõsa valduses ning see pere müüs lossi kuninganna Isabellale, kes elas seal alates 1330.  aastast pärast seda, kui ta võimult tõugati.  Isabella suri 1358. aastal ja siis läks loss Isabella lapselapsele Cornwalli hertsogile Edward Woodstockile, keda tunti ta turvise värvi järgi kui Musta printsi.

1995. aastal Hollywoodis valminud filmis «Braveheart» mängis kuninganna Isabellat prantsuse näitlejanna Sophie Marceau. 

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles