Veet Mano on telesaate süüdistusest blogija Kadri Luige surma põhjustamises šokeeritud (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veet Mano
Veet Mano Foto: MediaMarketing

Teisipäeva õhtul TV3 saates «Kuuuurija» esitatav lugu räägib tuntud ravitsejast Veet Manost mitte just kõige positiivsemas võtmes ja portaal Elu24 otsustas seetõttu anda eelnevalt tervendajale sõna. Jutt käib Veet Mano väidetavast süüst blogija Kadri Luige hiljutises surmas, kuna ta olevat andnud noorele naisele soovitusi mitte lasta ennast arstidel ravida. «Mina ütlen alati inimestele, et laske ennast arstil kontrollida!» kinnitab ta.

Veet Mano ütleb, et ta sai isegi saate eetrissemineku päeval tänukirja 78-aastaselt vähihaigelt mehelt, kelle ta saatis Saksamaale Herzogi haiglasse ja kelle ravikulud ta osaliselt kinni maksab.

Teise loona jutustab ta juhusest, kus ratastoolis naisel hüppas toetaja poole ravi pealt alt ära ja taas tasus just tema haiglaravi eest tuhandeid eurosid. Tervendaja sõnul hoolib ta inimestest ja tema teenitav raha läheb suures osas teiste aitamiseks. Veet Mano alustas vabatahtliku tööga juba ülikoolis ja on teinud arvukalt seansse, mille eest pole raha võtnud.

Foto: Riho Semm

Mano ütleb, et on Kadri Luigega juhtunu pärast väga kurb, noor naine ja tema pere on tervendajal südames ja seetõttu oli ka šokeeritud, kuuldes ajakirjanik Katrin Lusti süüdistusi.

«Loodan, et tehakse intervjuusid ka inimestega, keda ma olen aidanud artriidi puhul, saatnud operatsioonile või aidanud suitsetamist maha jätta,» pakub ta.

Veet Mano sõnul tutvus ta Kadri Luigega 2013. aastal TV3 saates «Appi tuleb selgeltnägija», mil naine oli esimese insuldi läbi põdenud ning ta oli ebakindel ja kehva tervisega. Ka tervendaja enda peres on südamega probleeme olnud, tema vanaisa sai infarkti ja Veet Manolgi on südamemuresid üle elada tulnud — oli aegu, mil ta ei suutnud isegi haigla trenažööril liikuda. Ta sai aru, et see on seotud vale toitumisega, ta muutis toitumist ja on sellest ajast peale oma südame eest hoolitsenud. Sama soovitas ta Kadrile.

Tervendaja kinnitusel on tal ette näidata vähemalt 450 e-kirja, milles ta on inimestele pakkunud võimalust minna Saksamaale kliinikusse ravile ja sageli on ta ka selle eest maksnud. «Ma usun arstidesse ja meditsiini ja ma pole kunagi kellelegi soovitanud lõpetada ravi ja ravimite võtmist,» rõhutab Veet Mano. «Katrin Lustil  oli ilmselt algusest peale motiiv teha skandaali.»

Veet Mano ütleb, et Kadri Luik on ühel intervjuul öelnud, et ei taha ravimeid võtta, ta tahab kuulata oma keha ja terveks saada alternatiivsete meetoditega.

Oma vastutuse kohta nendib ta, et pole Kadrile kunagi tervendaja olnud, nad kohtusid telekanali TV3 eestvedamisel ja vahendusel. Tervendaja ise soovitas tal õigesti toituda. Kui Veet Mano 2013. aasta septembris naist südameinfarkti järel haiglas külastas, viis ta talle südame toetamiseks mõeldud vitamiine, kuid nägi, et haige pole ilmselt tema toitumissoovitusi kuulanud, ravimitest hoidumist pole ta aga kunagi Kadrile soovitanud. Selles külastusest kuni naise surmani on möödunud 2,5 aastat.

Tervendaja selgitab, et ta on alati inimestele tõtt öelnud ja ka Kadril soovitas ta hoiduda toiduainetest, mis tekitavad kolesterooli ja ummistavad seeläbi artereid. Jutt on raskestiseeditavatest lihadest, juustust, rasvasest toidust.

«Ütlesin talle ka haiglas, et toitu õigesti, ja ta ütles: luban, Mano!» meenutab tervendaja. Veet Mano sõnul on ta alati valmis hädasolijaga ka vabatahtlikult seanssi ette võtma ega küsi selle eest raha, sageli kutsub ta selliseid inimesi külalistena oma seminaridele.

Väidetavalt võtvat Veet Mano oma seansside eest liiga palju raha või pole tulemus seda raha väärt.

Tervendaja meenutab üht tüdrukut, kelle ema nutvana tema juurde tõi ja kes võttis pidevalt valuvaigisteid. Tänu tervendaja välja töötatud tänapäevastele tehnikatele sai neiu abi ning kolm kuud hiljem ta juba võitis ratsavõistluse. Nüüd ta enam ravi ei vaja. «Olen kindel, et tema arvates olid ravikulud seda väärt,» arvab Mano. Lisaks sai abi ka tüdruku haige põlvega vanaema, kes pärast toitumise muutmist ja harjutuste tegemist käib nüüd normaalselt.

Veet Mano nendib, et ta elab USAs, siia lendab ta lennukiga ja kõik reisid on kulukad.

Tal pole ei suurt maja, uhket autot ega kopsakat pangaarvet, ning soovi korral võiks ta töötada hoopis mõnel tehnilisel alal. Suur osa tema teenitud rahast lähebki teiste aitamisele, sealhulgas operatsioonidele Saksamaal. Seesama 78-aastane vanahärra on talle kirjutanud, et tema eest pole kunagi elus hoolitsetud ja nüüd teeb seda Veet Mano.

Mis puutub reporterisse Katrin Lusti, siis ütleb Veet Mano, et tegu on esimese korraga, kus keegi üritab talle sellisel viisil kurja teha.

Üllatuseks oli talle seegi, et rünnak lähtub TV3st, kellega on ta palju koostööd teinud. Tervendaja tunnistab, et taipas alles poole pealt, et ajakirjanikul on mõttes kõmulugu. Ta paneb Katrin Lustile pahaks ka salaja lindistamist, kus püüdis salvestada hääli, mis ravitseja sõnul tulid inimestelt, kes vabanevad teatud tehnikate abil negatiivsetest emotsioonidest.

Üheks näiteks Veet Mano oskustest on Brenda Randroo, kes tervendaja juurde minnes kannatas anoreksia all.

Nüüd on ta küll endiselt kõhn, kuid haigust enam pole ja vabanemine tuli tööst allasurutud emotsioonidega. Sama ravi aitas ka Brenda emal vabaneda suitsetamisest.

Veet Mano loodab, et inimesed, keda ta on aidanud, astuvad tema kaitseks välja.

Telekanalile TV3 ütleb ta: «Mul on häbi, ma tegin teie heaks häid saateid ja te saadate inimese, kelle motiiv on mind hävitada!»

Vaata täispikka intervjuud Veet Manoga!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles